Industry Wire

Nederlandse startup Laatsteplekken.nl lanceert Booking.com voor leren

HELMOND – De Nederlandse EdTech-startup Laatsteplekken.nl lanceert vandaag het gelijknamige boekingsplatform. Veel opleiders krijgen hun trainingen niet vol en zijn zelfs genoodzaakt trainingen kort voor aanvang te annuleren. Door kort voor de startdatum plekken met korting aan te bieden wil Laatsteplekken.nl de laatste drempel wegnemen. Hier is zowel de cursist, de werkgever als de opleider bij gebaat.

Paul Schrama, Co-Founder van Laatsteplekken.nl: “De cijfers laten de laatste jaren een halvering van de omzet zien binnen het niet-bekostigd onderwijs; van ruim 3 miljard naar zo’n 1.5 miljard. Die daling is ook niet vreemd als je ziet dat bij veel bedrijven de opleidingsbudgetten al jaren met 25% afnemen. Door de laatste plekken van trainingen in te vullen met korting, heeft de opleider een winstgevende volle klas, de werknemer de zekerheid dat de opleiding door gaat en goed gevuld is met medecursisten en de werkgever haalt door de besparing meer uit zijn opleidingsbudget.”

Kortingen

Volle cursussen stellen opleiders in staat om de maximale leerimpact aan de cursisten te bieden, dit verhoogt de geboden kwaliteit. Laatsteplekken.nl biedt opleiders de handvatten hun training maximaal te vullen en doet dit onder behoud van No-Cure, No-Pay. Daarbij zorgt Laatsteplekken.nl ervoor dat werkgevers en werknemers kunnen besparen op deze trainingen door op het juiste moment kortingen te bieden op de laatste plekken. Deze hebben altijd minimaal 20% korting en kunnen oplopen tot 80% van het initiële bedrag.

Onafhankelijk en compleet

Het onafhankelijke boekingsplatform is kosteloos te gebruiken. Het geeft naast de kortingen, werkgevers en werknemers een compleet overzicht van het aanbod en de mogelijkheid dit vergelijken. De website is daarnaast zo ingericht dat het voor zowel de werknemer als werkgever eenvoudig wordt gemaakt de training naar keuze te boeken en te beheren. Ook kunnen cursisten na afloop de training beoordelen om zo andere cursisten te helpen bij hun keuze en opleiders continu te motiveren hun trainingen te optimaliseren.

Trainingen

Vanaf de lancering staan er tussen de 1000 en 2000 gerenommeerde trainingen live en zullen er dit jaar alleen al naar verwachting 15.000 laatste plekken aangeboden worden. Werkgevers en werknemers kunnen voor hun volledige opleidingsbehoefte bij Laatstplekken.nl terecht. Ook de reguliere plekken van trainingen worden via Laatsteplekken.nl aangeboden met kortingen tot € 50,-.

Laatsteplekken.nl heeft reeds 200.000,- Euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van het platform. Deze financiering komt uit eigen zak van de founders.

————————————————————————————————–

Over Laatsteplekken.nl

De Nederlandse EdTech-startup Laatsteplekken.nl is het onafhankelijke cursus- en trainingsplatform waar opleiders, werknemers en werkgevers worden samengebracht. Het platform biedt de mogelijkheid eenvoudig cursussen en trainingen te zoeken, vergelijken en te boeken. De te boeken korte opleidingen worden altijd aangeboden met korting. Daarnaast biedt het platform ‘last minute’-deals op de laatst te vullen plekken. Kortingen op deze plekken beginnen bij 20% en lopen op tot 80% van de initiële prijs.

Zo wil de startup de laatste drempel wegnemen voor werknemers en werkgevers om te werken aan continue ontwikkeling. De opleider krijgt daarmee zijn ‘klas’ gevuld, waarmee de kwaliteit van de opleiding vooruitgaat en het risico op verlies terugloopt.

Over de oprichters

Laatsteplekken.nl is opgericht door drie ondernemers. De 32-jarige Paul Schrama (CEO) heeft een commerciële achtergrond binnen FMCG met zijn eigen bedrijf “Verschilmaker”. De CTO is de 34-jarige Jur Rademakers en de 30-jarige Antwan Rijkers (CMO) is verantwoordelijk voor de (online) marketing. Beiden zijn internetondernemers met participaties binnen verschillende internetbedrijven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht