Industry Wire

Geplaatst door Xpose

Nederlandse startup valt internationaal in de prijzen

Amsterdam, 31 januari 2017 – De Nederlandse app Xpose heeft afgelopen week tijdens The Mobile Excellence Awards in Los Angeles een award in ontvangst mogen nemen voor de Best Mobile Innovater. Xpose maakt het mogelijk om onveilige situaties gemakkelijk te filmen en dit materiaal direct door te sturen naar alarmdiensten. Zo combineert de app social livestreaming met primaire veiligheid en streeft het naar een veilige leefomgeving voor mensen wereldwijd.

De live streaming app Xpose is ontwikkeld om de veiligheid van mensen centraal te stellen. Door simpelweg met de telefoon te schudden in situaties waar gevaar dreigt, wordt de app geactiveerd. Xpose filmt automatisch de gebeurtenis en streamt dit, samen met de GPS coördinaten, direct naar een meldkamer. Naast de hulpdienst die wordt gealarmeerd, wordt de directe omgeving ook gewaarschuwd.

De eerste Best Mobile Innovator Award voor een bèta-app ooit

Afgelopen week is Xpose beloond met een award voor Best Mobile Innovator tijdens The Mobile Excellence Awards. Hier kwamen voor het negende jaar op rij innovators en marktleiders uit de mobiele technologie, media en -entertainmentwereld samen in Hollywood. Tijdens de award show worden innovatieve en vooruitstrevende prestaties uit de mobiele industrie bekroond. Met meer dan 5000 inschrijvingen en 900 genomineerden, wist Xpose zich in twee categorieën te nomineren. Niet eerder gebeurde het dat een app in de bèta versie in meerdere categorieën is genomineerd en een award won.

“Xpose is hét gemoderniseerde 112 van de toekomst”

Oprichter van de app, Fadi Khalil, bedacht Xpose in 2015 naar aanleiding van een incident in zijn vriendenkring: “Met Xpose wil ik een veilige plek creëren en er wereldwijd voor zorgen dat men slechts een ‘shake’ verwijderd is van hulpinstanties. Met deze award hopen wij een grote stap te zetten en de app wereldwijd uit te rollen. Anno 2017 is dit hét gemoderniseerde 112 van de toekomst”.

De bèta versie van Xpose is op dit moment verkrijgbaar in de Google Play Store. In april dit jaar zal officiële app voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn.
Over The Mobile Excellence Awards

The Mobile Excellence Award is de meest begeerde en toonaangevende award show uit de mobiele branche. De MEA staat ook wel bekend als dé Oscars van de Mobiele Industrie en herkent onderscheidende marktleiders en innovatieve influencers van over de hele wereld uit de mobiele, entertainment en technologie sector. Zie www.mobileXawards.com voor meer informatie.

Over Xpose

Oprichters Fadi Khalil en Ab Meutgeert startten in 2016 hun startup Xpose. De hybride app combineert social livestreaming met veiligheid en biedt hiermee een geavanceerde oplossing in panieksituaties. Onder andere misdaadverslaggever Peter R. de Vries, influencer Fajah Laurens en terrorisme deskundige Glen Schoen steunen het initiatief en hopen dat Xpose van de wereld een veilige plek gaat maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht