Nederlandse WSA-winnaar DigiD bekroond in Cairo

Op zaterdagavond 28 april j.l. ontvingen 25 winnaars van de World Summit Award hun Globe Awards in Cairo (Egypte). De uitreiking vond plaats in de Cairo Citadel. Een delegatie van de Nederlandse dienst DigiD – ontwikkeld door producent Logius, onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties – nam haar Award in ontvangst, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur.

De World Summit Award bekroont elke twee jaar de beste e-content producties wereldwijd. Aan deze wedstrijd namen in 2011 niet minder dan 105 landen deel, aangesloten bij de Verenigde Naties. Uit 460 inzendingen zijn door een wereldwijde jury van 30 experts 40 winnaars geselecteerd in 8 categorieën, waarvan 25 winnaars aanwezig waren bij de uitreiking. DigiD was de Nederlandse winnaar in de categorie e-Government & Institutions. De jury motiveerde haar keus met de constatering dat DigiD de standaard van overheidsdiensten verhoogt en de administratieve last voor burgers en bedrijfsleven vermindert. Andere Nederlandse winnaars waren: ‘Mijn naam is haas’ (in de categorie e-Entertainment & Games) en de transmediaproductie Collapsus, een interactieve film, documentaire en spel van Submarine in de categorie e-Health & Environment.

De World Summit Award reikte de Globe Awards dit jaar voor de 5 keer uit. De World Summit Awards werden ingesteld naar aanleiding van de VN Wereldtop over de Informatiemaatschappij in 2003 en 2005. Intussen zijn er drie stromen, waarvan de Globe Awards de oudste zijn. Ook is in 2007 de World Summit Youth Award (WSYA) ontwikkeld, een multimedia wedstrijd voor de jeugd ter promotie van de VN Millenium doelstellingen. In 2010 is de World Summit Award Mobile van start gegaan. Voor Nederland is Herman van Oorschot de WSA landenexpert, belast met promotie en selectie van inzendingen in samenspraak met een team van deskundigen op de verschillende deelbekroningen.

Meer informatie:
www.wsis-award.org
www.youthaward.org
www.wsa-mobile.org

Onderschrift foto:
De DigiD delegatie in Cairo, samen met WSA landenexpert voor Nederland Herman van Oorschot

Noot voor de redactie. Niet voor publicatie.
Voor meer informatie over WSA en wedstrijden
Herman van Oorschot, landenexpert: herman.van.oorschot@fullmoon.nl
Jak Boumans, lid van de WSA Raad van bestuur: jak@euronet.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug