Industry Wire

Geplaatst door SuperSales

Nike Air Max meest verkochte sneaker van het afgelopen jaar

Vandaag is het precies 33 jaar geleden dat de allereerste Nike Air Max het levenslicht zag. De verjaardag van de sneaker wordt gevierd met een officiële Nike Air Max Day. Ter ere van deze dag dook prijsvergelijker SuperSales in de data van de Air Max sneaker. Uit cijfers blijkt dat 10% van alle verkochte sneakers in het afgelopen jaar een Nike Air Max was. Vooral modellen als de Air Max 1 en Air Max 90 zijn nog steeds ongekend populair.

Nike Air Max meest verkocht

Van alle sneakers die in het afgelopen jaar werden verkocht stak de Air Max er met kop en schouders boven uit. Bij maar liefst 10% van alle sneakers die verkocht werden via SuperSales ging het om de Nike Air Max. Daarvan is het grootste deel de Air Max 1, gevolgd door de Air Max 90. Samen zijn zij goed voor een derde van de verkochte Nike Air Max sneakers. Ter vergelijking: de Air Max 1 werd twee keer zo vaak verkocht als de Stan Smith van concurrent Adidas.

Inspiratie nieuwe Air Max modellen

Uit de analyse van SuperSales blijkt dat het afgelopen jaar de modellen uit eind jaren 80 en begin jaren 90 het meest populair waren. Volgens SuperSales mede-eigenaar Pim van den Broek is dat te verklaren. ‘De laatste jaren zien we dat sneakers steeds vaker geïnspireerd worden op trends uit de jaren 90. De behoefte aan een klassieke 90’s sportschoen wordt daardoor groter.’

Naast het feit dat de oudere Air Max modellen veel verkocht werden, weet Nike ook met nieuwe modellen hierop op in te spelen. De nieuwe releases van de Nike Air Max werden de afgelopen twee jaar allemaal geïnspireerd op een 90’s model. Dit wordt bevestigd door de infographic die SuperSales ontwikkelde, waarin de evolutie van de Nike Air Max in kaart is gebracht.

Op Nike Air Max Day lanceert Nike wederom een nieuw model; de Nike Air Max 2090. Dit model is ontworpen ter ere van het 30-jarig bestaan van de populaire Air Max 90.

Huidige situatie Nike

Vandaag vieren we de verjaardag van de populairste Nike sneaker. In de huidige onzeker tijden waarbij Nike wereldwijd winkels gesloten heeft, is het extra belangrijk om het sport- en lifestyle merk een hart onder de riem te steken. Als ode aan de populaire Nike sneakers ontwikkelde SuperSales een infographic om de evolutie van de Nike Air Max in kaart te brengen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht