Industry Wire

Online fysiotherapie praktijk Fysiovoorjou.nl voldoet aan toekomstbestendige zorg

UTRECHT – Vanaf vandaag kunnen consumenten gebruik maken van een innovatief systeem voor fysiotherapie op afstand. Vorig jaar al startte Fysiovoorjou.nl met het aanbieden van 100% online fysiotherapie en nu hebben zij het systeem “nog veiliger en efficiënter gemaakt” aldus fysiotherapeute en founder Martine Rooth.

Sinds zomer 2013 konden consument kiezen uit een fysiotherapeutisch advies via  telefoon, webcam of e-mail en ontvingen patiënten oefeningen via e-mail of bekeken deze op het YouTube-kanaal.  Het risico zat vooral aan de kant van de consument. ‘Je stuurde toch een persoonlijk advies naar het e-mailadres van de cliënt en het zou in theorie kunnen dat de e-mail per ongeluk door iemand  anders werd geopend, dit voelde niet goed. En nadat er discussie kwam over het privacy beleid van Skype hebben we besloten het systeem te verbeteren’, vertelt Martine.

Vanaf deze week hebben ze bij Fysiovoorjou.nl het roer om gegooid: de dienstverlening moest efficiënter, gebruiksvriendelijker en daarnaast wilden zij hun systeem strenger beveiligen volgens de laatste richtlijnen. De email- en telefonische consulten hebben ze geschrapt en de webcam-consulten worden nu via een beveiligde verbinding in een beveiligde video-omgeving aangeboden. ‘Daarmee willen we ook het goede voorbeeld geven naar andere online zorginitiatieven. De digitale zorgtoepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond maar er wordt nog te weinig gelet op de beveiliging en het versturen van privacygevoelige informatie. Met het gebruik van de beveiligde online ‘spreekkamer’ en het  nieuwe platform voor thuisoefenprogramma’s van Physitrack hebben wij in ieder geval alles goed beveiligd en kunnen we verder werken aan onze visie op toekomstbestendige zorg’, aldus Rooth.

Nog een verbetering die zij hebben doorgevoerd is de mogelijkheid voor consumenten om direct een afspraak in te plannen voor het e-consult in een digitale agenda. De consument plant de afspraak in en krijgt vervolgens via e-mail een afspraakbevestiging en het verzoek de betaling in orde te maken. Wanneer de betaling is voltooid, ontvangt de consument een uitnodiging voor de online spreekkamer. Ook het gebruik van Physitrack is nieuw voor cliënten van Fysiovoorjou.nl. De Nederlandse versie van het innovatieve platform voor thuisoefenprogramma’s is vanaf  deze week beschikbaar voor alle fysieke fysiotherapiepraktijken in Nederland. Het biedt ook voor online fysiotherapie een goede uitkomst bieden omdat het efficiënt, veilig en gebruiksvriendelijk is. De 26 jarige Martine is dan ook enthousiast: ‘Ik denk dat we nu het plaatje compleet hebben’.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht