Industry Wire

Geplaatst door Picnic

Online supermarkt Picnic breidt verder uit in noorden

Drachten, 4 januari 2022 – Online supermarkt Picnic gaat op 19 januari van start in Drachten. Dat betekent dat de inwoners van de op een na grootste stad van Friesland vanaf dat moment kunnen profiteren van de elektrische bezorgwagentjes van de websuper en hun boodschappen gratis thuis kunnen laten bezorgen. Na Leeuwarden staat nu dus ook Drachten op de Picnic-kaart.

 

Inwoners van Drachten kunnen zich vanaf nu al aanmelden door de app te downloaden op hun telefoon en zich in te schrijven. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 650.000 klanten verdeeld over ruim 125 locaties in Nederland. Vijfeneenhalf jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in  ons land. Een aantal steden waar Picnic recent van start ging waren bijvoorbeeld Hoorn, Maastricht, Oss en nu dus ook Drachten.

Tweede locatie in Friesland

In augustus vorig jaar ging Picnic van start in de hoofdstad van de Friese provincie. “Na Leeuwarden volgt nu dus Drachten”, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. “We zijn heel blij om steeds meer klanten in het hoge noorden te kunnen bedienen. Uitbreiden in Friesland stond al even op ons verlanglijstje en dat de tweede locatie nu een feit is voelt goed.” Drachten is volgens Muller een heel geschikte plaats om naar uit te breiden, aangezien het een echte gezinsstad is. “Het is bekend dat gezinnen het steeds drukker hebben en hoe fijn is het dat ze dan niet hun kostbare tijd aan het doen van boodschappen hoeven besteden,” zegt Muller.

Daarnaast is online bestellen bij Picnic ook goed voor het milieu. Doordat mensen zelf niet meer naar de supermarkt rijden, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. De wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn elektrisch, stil en compact. Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Registeren in de app

Al voordat de elektrische wagentjes van Picnic daadwerkelijk rondrijden, kunnen inwoners van Drachten zich inschrijven op de app. “Eenmaal op de wachtlijst wordt iedereen gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

 

De bezorging vindt plaats vanuit een lokaal distributiepunt van de online supermarkt in de stad. Deze zogeheten hub is gevestigd aan De Boeg in Drachten. De online supermarkt gaat hier van start met zes bezorgwagentjes en twintig runners, ofwel bezorgers. In de loop van het jaar zal dat aantal zijn uitgebreid naar tien wagentjes en dertig runners. De hub heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter.

 

Over Picnic

Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht