Industry Wire

Geplaatst door Peak Capital

Peak Capital Lanceert Fundathon 2.0

Amsterdam,  20 Augustus 2019 – Investeringsfonds Peak Capital, bekend van investeringen in onder meer Catawiki en IENS, opent vandaag de inschrijving voor haar tweede Fundathon. Ondernemers kunnen zich vanaf vandaag tot en met 8 september inschrijven voor een competitie op vrijdag 4 oktober waar 5 startups aan deelnemen. Tijdens deze dag worden ondernemers geholpen door ervaren ondernemers om haar plan te verbeteren. De winnaar krijgt aan het eind van de dag een investering van 100.000 Euro door Peak Capital via een ‘founder friendly’ convertible note.

Na het succes van vorig jaar,  met maar liefst twee winnaars, krijgen 5 nieuwe bedrijven een kans op EUR 100k terwijl ze werken aan hun groei met de hulp van ervaren ondernemers en investeerders. Marketplace, platform en SaaS bedrijven kunnen zich tot en met 8 september 12 uur ‘s nachts via https://fundathon.peak.capital/ inschrijven. Na een zorgvuldige selectie worden 5 startups uitgenodigd om deze dag haar expansieplannen te verbeteren.

De dag staat in het teken van groei, metrics en talent waarbij de bedrijven met behulp van gerenommeerde ondernemers het groeiplan aanscherpen. Winnaar van vorig jaar Janneke Plaisier (CEO en medeoprichter van LessonUp) was erg te spreken over deze setting: “De inzichten en ervaring van de ondernemers waren voor ons zeer waardevol. We hebben daardoor bij LessonUp een flink aantal veranderingen doorgevoerd die hebben bijgedragen aan de versnelling van de groei van ons bedrijf”.

Aan het eind van de dag krijgt de winnaar, gekozen door een jury bestaande uit onder meer Heleen Dura van Oord, Stefan Bary, Jacqueline van den Ende en Johan van Mil, een investering van 100.000 Euro van Peak Capital. Deze investering vindt plaats met een converteerbare lening waarvan de voorwaarden nu al bekend zijn gemaakt. Door de ‘founder friendly’ terms, zal deze investering voor ieder bedrijf interessant zijn.

“Het was niet slechts een lezing met “5 eenvoudige manieren om te groeien”. Het daadwerkelijk bespreken van relevante topics en het implementeren van waardevolle en praktische feedback. ” reflecteert Mark Pluijmen, CEO en medeoprichter van Batchforce.

Peak Capital

Peak Capital is een Nederlands investeringsfonds, opgezet door ervaren ondernemers, dat groeikapitaal met actieve hands-on support biedt aan early stage technologiebedrijven. Peak Capital investeert in snel groeiende Nederlandse bedrijven zoals Catawiki, Channable, Creative Fabrica, Flinders, Happyprinting, InvoiceFinance, Media Distillery, NPEX, Urban Sports Club & OneFit, Peecho, Radionomy, StuDocu, TradeCloud en United Wardrobe. Tot de eerdere investeringen behoren IENS, dat in 2014 verkocht is aan TripAdvisor (NASDAQ: TRIP), Radionomy, gekocht in 2015 door het beursgenoteerde Vivendi (EURONEXT:VIV) en CheapCargo, overgenomen door PostNL (AMS: PNL). Meer informatie: www.peak.capital

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht