Industry Wire

Geplaatst door Pets Place

Pets Place opent nieuwe grote vestiging in hartje Hilversum Feestelijke opening met mandzitwedstrijd en insectenproeverij

Hilversum, 18 mei 2022 – Pets Place viert vandaag de opening van zijn nieuwste vestiging in Hilversum midden in het centrum van de stad. De winkel heeft een oppervlakte van maar liefst 1000 vierkante meter en behoort daarmee tot een van de grotere Pets Place filialen van Nederland. Mede door het sluiten van een Pets Place winkel elders in Hilversum wordt er deze maand een nieuwe vestiging geopend.

Het nieuwe filiaal van de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland bevindt zich in het overdekte winkelcentrum Hilvertshof. In de regio Hilversum blijkt veel vraag naar dierbenodigdheden. “Wij gaan ons uiterste best doen om alle baasjes uit de omgeving zo goed mogelijk te voorzien in hun behoefte. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken, aangezien we de ruimte hebben om veel verschillende producten aan te bieden”, vertelt bedrijfsleider Jelle Zuidervaart. De opening in Hilversum maakt deel uit van de landelijke uitbreiding van Pets Place. De komende vier jaar wordt het totaal aantal vestigingen in Nederland uitgebreid van 175 naar 230.

Hondenbuffet met insectenvoeding
Ter gelegenheid van de opening krijgen baasjes op woensdag 18 mei een hapje en een drankje aangeboden en eventueel meereizende huisdieren ontvangen een gratis snack. Ook krijgt iedere klant korting op een artikel naar keuze. “Het blijft niet bij een openingsdag, want ook het hele weekend staat in het teken van de opening”, vertelt Zuidervaart. Op zaterdag kunnen baasjes hun trouwe viervoeters laten proeven van hondenvoer op basis van insectenproteïne. “Dat is een populair en milieuvriendelijker alternatief voor voeding op basis van vlees. Wie dat een keer wil proberen raad ik aan langs te komen op onze proeverij”, aldus de bedrijfsleider. Verder is er zaterdag een gedragsdeskundige aanwezig die vragen van baasjes over hun huisdier kan beantwoorden.

Op zondag 22 mei is er een mandzitwedstrijd voor honden. “De hond die het langst in een mand blijft zitten, krijgt de mand cadeau. Naast de kans op een mooie prijs, is het vooral een hele leuke en gezellige activiteit. Iedereen hoopt natuurlijk dat zijn eigen hond lang blijft zitten, maar in de praktijk valt dit nog wel eens tegen”, grapt Zuidervaart. “Daarnaast is er een dierenfotograaf aanwezig én komen alle huisdieren in aanmerking voor een echte penning mét de naam van hun huisdier erop.”

Luxe dierenboutique
Wat de vestiging in Hilversum bijzonder maakt is de opening van het nieuwe concept Pets Place Boutique. “Dit wordt echt een pronkstuk van onze winkel. Eigenlijk moet je je voorstellen dat hier vooral luxe artikelen worden aangeboden, zoals halsbanden, riemen, maar ook manden en kussens. Vaak matchen deze producten goed met het interieur van mensen, waardoor deze producten erg in de smaak vallen”, vertelt Zuidervaart. De dierenwinkel midden in ’t Gooi verkoopt ook levende have, dat wil zeggen dat er knaagdieren én vissen verkocht worden.

Ook het aanbod aan natuurlijke voeding voor honden, katten en knaagdieren is groot. Voor katten heeft de winkel vijf meter natuurlijke voeding en voor honden zelfs acht meter. “Die trend met meer natuurlijke voeding zetten we volledig door. Want de vraag hiernaar is groot. We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun viervoeter. De hond of kat wordt echt als onderdeel van het gezin gezien”, legt Zuidervaart uit. Qua personeel is de vestiging in Hilversum bijna compleet. Ze zijn alleen nog op zoek naar hulpkrachten voor in het weekend.

Over Pets Place
Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft inclusief de vestiging in Hilversum ruim 175 dierenwinkels door het hele land. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 240 miljoen euro. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1400 werknemers in dienst.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht