Industry Wire

Geplaatst door Proximus

Proximus implementeert het vernieuwd sociaal tarief vanaf 1 maart

Op 1 maart 2024 wordt het vernieuwd sociaal tarief voor telecom in het leven geroepen, nadat federaal Minister voor Telecommunicatie Petra De Sutter daarover een akkoord bereikte met de regering en de operatoren. Ook Proximus biedt het sociaal tarief aan: concreet betekent dit dat wie daartoe gerechtigd is bij Proximus een internetabonnement voor 19 euro per maand en een pack met internet en tv voor 40 euro per maand zal kunnen krijgen.

Nieuw tarief, nieuw systeem

Vanaf 1 maart treedt het nieuw sociaal tarief in werking.

Het nieuwe systeem bestaat niet uit een korting op het commerciële tarief, maar wel uit twee afzonderlijke formules:

  • Sociaal Internetaanbod: 50% korting op installatie, 150 GB, 30 Mbps downloadsnelheid en 4 Mbps uploadsnelheid voor €19/maand.
  • Sociaal Internetaanbod en TV: 50% korting op installatie, 150 GB, 30 Mbps downloadsnelheid, 4 Mbps uploadsnelheid en de volledige tv-ervaring voor €40/maand.

Beide pakketten kunnen aangesloten worden op zowel een koper- als een fiberverbinding van Proximus. Scarlet en Mobile Vikings bieden geen sociaal tarief meer aan.

Wie komt in aanmerking?

De criteria om in aanmerking te komen voor de twee formules die worden aangeboden, werden uitgebreid. De FOD Economie zal de burgers informeren via de website www.sociaalinternetaanbod.be.

Wie in aanmerking komt, gaat naar één van de Proximus shops, contacteert het contact center van Proximus of gaat naar proximus.be/sociaal. Dankzij een geïntegreerde en geautomatiseerde oplossing kunnen verkooppunten en callcentermedewerkers via de systemen van de FOD Economie controleren of de klant in aanmerking komt voor deze nieuwe sociale aanbiedingen zodra de bestelling is gecodeerd. Om fraude of misbruik te voorkomen en transparantie te garanderen, herziet de FOD Economie de situatie van iedereen die recht heeft op het sociaal tarief om de 6 maanden.

Voor klanten die net buiten de voorwaarden voor het sociaal tarief vallen, kan het aanbod van Scarlet een oplossing bieden. Met een internetaanbod vanaf 23 euro per maand en een pack met tv vanaf 42 euro per maand biedt Scarlet betaalbare producten en diensten aan voor consumenten die een basisaanbod aan internet, mobiele data of telefonie zoeken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht