Industry Wire

Geplaatst door Quinyx

Quinyx kondigt overname AI-pioniers Widget Brain aan

Rotterdam – Quinyx, wereldleider in technologie voor workforce management, heeft aangekondigd dat het Widget Brain heeft overgenomen, een organisatie die AI gebruikt om personeelsplanning te automatiseren en optimaliseren. Met de overname kunnen bestaande en nieuwe klanten van Quinyx hun personeelsplanning upgraden met de AI-gedreven technologie van Widget Brain. Hierdoor zullen de bedrijfsprestaties, naleving van arbeidswetgeving en veiligheid verder worden verbeterd, terwijl de totale personeelskosten worden verminderd.

“Na een aantal jaren te hebben samengewerkt met Widget Brain, zagen we de voordelen van een diepere integratie van de innovatieve technologie van het bedrijf met onze eigen software-oplossingen”, aldus Erik Fjellborg, CEO en oprichter van Quinyx. “AI en automatisering zijn de toekomst voor bedrijven die een snelle ROI willen bereiken in hun WFM-proces. Met deze overname breiden we onze productportefeuille verder uit, groeien we nog sneller en kunnen we ‘best-in-class’ WFM AI-oplossingen op de markt aanbieden.”

Joachim Arts, CEO van Widget Brain, voegt toe: “We hebben een geweldig stuk AI gebouwd dat onze klanten helpt om betere roosters te maken. Het tilt automatisering van operationele besluitvorming echt naar een hoger niveau. In Quinyx hebben we de perfecte partner gevonden die net zo gepassioneerd is als wij om werknemers en werkgevers de beste roosters ooit te geven.”

Met de geavanceerde AI-gedreven oplossingen van Widget Brain worden automatisch roosters gemaakt die passen bij de bedrijfsdoelstellingen. Zo wordt er voldaan aan alle wet- en regelgeving, worden er hogere winstmarges gemaakt en de werknemerstevredenheid verhoogd in slechts een paar minuten.

Door de overname worden nieuwe merken zoals Facilicom en Koninklijke Vopak, toegevoegd aan het bestaande Quinyx portfolio. Gedeelde wereldwijde klanten zijn onder andere Domino’s Pizza en Wello. Het wereldwijde team en de kantoren van Widget Brain worden geïntegreerd met Quinyx.

Erik Fjellborg: “We delen al een hechte relatie, klantenkring en een gemeenschappelijke visie om bedrijven te helpen hun personeelsplanning radicaal te veranderen. Deze overname was een natuurlijke match en we kunnen niet wachten om Widget Brains vooruitstrevende machine learning en AI-kennis te gebruiken om de meest innovatie oplossingen op de markt aan te bieden.”

Over Widget Brain

Widget Brain is de toonaangevende softwareleverancier op het gebied van AI gedreven personeelsplanning en automatisering. Met deze datagedreven aanpak maken klanten veel nauwkeurigere salesvoorspellingen en betere roosters in een mum van tijd. Bedrijven met deskless personeel over de hele wereld verlagen hiermee hun personeelskosten, verhogen omzet en zorgen voor meer werknemerstevredenheid – dit met inachtneming van de betreffende wet- en regelgeving. Widget Brain creëert meer dan 450.000 roosters per maand voor meer dan honderd klanten verspreid over vijftig landen. Widget Brains kantoren bevinden zich in Nederland, de US en Australië.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht