Industry Wire

Geplaatst door Pricewise

Relaxter op vakantie met eSIM

Voor wie deze voorjaarsvakantie buiten Europa op vakantie gaat, kan het slim zijn om een ‘embedded sim’ aan te schaffen. eSIM is de opvolger van de fysieke simkaart, maar dan digitaal. Met eSIM kun je op één toestel meerdere abonnementen gebruiken zodat je op vakantie gemakkelijk overschakelt naar een voordelige, lokale databundel. Hoewel eSIM zo’n acht jaar geleden al werd geïntroduceerd, is nog lang niet iedereen ermee bekend. Vorig jaar koos slechts 16 procent van de mensen bij een provider die eSIM aanbiedt, voor de digitale simkaart, zo blijkt uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise.
Laura van der Sterre, Telecom expert bij Pricewise: “Van je abonnement in Nederland kun je er met eSIM meerdere combineren zodat je gemakkelijk op één toestel overschakelt van privé naar je zakelijke abonnement. En in aanloop naar een vakantie in het buitenland zijn er internationale aanbieders waar je een tijdelijke bundel kunt afsluiten zodat je op je vakantie tegen een lager, lokaal tarief kunt blijven bellen en internetten.”

Op vakantie met eSIM
Vooral voor wie op het punt staat om buiten Europa te reizen, biedt eSIM uitkomst. Navigatie met Google maps, een filmpje op Netflix of vakantiefoto’s delen met het thuisfront; met eSIM schakel je gemakkelijk over op een bundel met het lokale tarief.
Laura van der Sterre: “Met een beetje voorbereiding hoef je niks meer te regelen als je op je bestemming bent aangekomen. Je installeert in Nederland je eSIM, gaat relaxt op vakantie en je hoeft ook niet meer te stressen over een hoge telefoonrekening bij thuiskomst.”

Voor en nadelen eSIM
Zo’n digitale simkaart scheelt hele hoge roamingkosten buiten EU, maar ook post en het gepriegel met een speld of paperclip als hij vervangen moet worden. Ook het feit dat je eSIM gemakkelijk kunt gebruiken op sommige wearables zoals een smartwatch is handig, je kunt je abonnement dan ook gebruiken zonder smartphone in de buurt. Toch biedt nog niet iedere provider eSIM aan, je kunt op dit moment in Nederland kiezen voor een abonnement bij Odido, Simyo, KPN en Vodafone. En ook bij deze providers hangt het af van je smartphone of die eSIM ondersteunt, niet alle oudere toestellen zijn geschikt voor eSIM.
Waar je ook op moet letten is het feit dat de meeste telefoons geen twee eSIM’s tegelijk kunnen aanzetten, al heb je een dual-sim telefoon. Als je reguliere abonnement dus al een eSIM is, kun je niet daarnaast een tweede (buitenlandse) eSIM aanzetten. Het beste is daarom een gewone plastic sim voor je reguliere abonnement, met een eSIM voor op reis of op de zaak.

Nieuwe tool
Over het algemeen is eSIM in een aantal stappen heel gemakkelijk te installeren. Tot voor kort was het soms nog zo dat je het set-up proces opnieuw moest doorlopen wanneer je een nieuwe eSIM wilde activeren, maar Google kondigde vorige maand een eSIM transfertool aan waarmee het overzetten van een eSIM nóg gemakkelijker wordt.

Voor vragen kunnen journalisten contact opnemen met de persafdeling van Pricewise via +31 6 19 98 57 39
Over Pricewise
Pricewise helpt consumenten kiezen en zo te besparen op hun vaste lasten, zoals energie, verzekeringen, internet, tv, mobiel en lenen. Pricewise wil consumenten helpen door moeilijke contracten makkelijk, overzichtelijk en begrijpelijk te maken. Met een paar klikken vergelijk je eenvoudig en bespaar je tientjes of honderden euro’s. Pricewise heeft experts die alles voor consumenten op een rijtje zetten, kleine lettertjes groot maken en addertjes onder het gras vandaan halen.
www.pricewise.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht