Industry Wire

Geplaatst door Arrow

Robotics Design Challenge, meer jonge vrouwen naar STEM

Houten, 13 februari 2024 – Om de digitale genderkloof in Europa te helpen verkleinen, heeft Arrow Electronics samengewerkt met het Women and Girls in STEM Forum van Girls Go Circular om een Green Robot Challenge te financieren. Het evenement, gehouden in Brussel, trok 270 schoolgaande meisjes uit heel Europa aan, bestaande uit in totaal 90 teams uit 19 landen.

Een team uit Malta won de competitie door een milieuvriendelijke robot te ontwikkelen die koolstofdioxide uit de lucht verwijdert met behulp van het proces van verbeterde verwering, een effectieve manier om broeikasgassen te verminderen om de impact van klimaatverandering te mitigeren. Gekozen door een gecombineerde publieke en jury stem, verdiende het winnende team een toegang tot de FIRST Tech Challenge Benelux Scrimmage eind februari.

“Wij geloven dat deze leeropportuniteiten een cruciale rol spelen in het kweken van vrouwelijke STEM-leiders in de gemeenschappen die we bedienen,” zei Christina Frantz, directeur van corporate affairs van Arrow. “Girls Go Circular staat in de voorhoede van deze inspanning, en we zijn trots om het werk van het programma te ondersteunen.”

Arrow hielp GirlsGoCircular te verbinden met FIRST Robotics, een STEM-partner van Arrow, die internationale engineeringevenementen organiseert waarbij teams de taak hebben industri le robots te bouwen en te programmeren. Alumni van FIRST-programma’s krijgen toegang tot exclusieve beurzen, stages en andere mogelijkheden die verbindingen cre ren en wegen openen naar een breed scala aan carrières.

Het Women and Girls in STEM Forum bracht meer dan 1.200 beleidsmakers, industri le leiders, studenten en opvoeders samen om gendergelijkheid in STEM en informatie- en communicatietechnologie (ICT) te bevorderen.

Arrow investeert wereldwijd in programma’s die toegang tot STEM-onderwijs voor meisjes uitbreiden, met de nadruk op het bijbrengen van vertrouwen en leiderschapsvaardigheden. Gefaciliteerd door de Europese Commissie en het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie, voorzag Girls Go Circular bijna 40.000 schoolmeisjes van 14-19 jaar in heel Europa van digitale en ondernemersvaardigheden. Het initiatief streeft ernaar om nog duizenden meer jonge meisjes te bereiken, hen te machtigen om STEM- en ICT-studies en -carrières te omarmen.

Over Arrow Electronics
Arrow Electronics stuurt innovatie vooruit voor duizenden vooraanstaande technologiefabrikanten en dienstverleners. Met een omzet van 33 miljard dollar in 2023 ontwikkelt Arrow technologische oplossingen die het bedrijfsleven en het dagelijks leven helpen verbeteren. Ga voor meer informatie naar arrow.com.

Over EIT RawMaterials

EIT RawMaterials is het toonaangevende Europese partnerschap voor grondstoffen, opgericht in 2015 om Europa’s overgang naar een duurzame economie te bevorderen. Het is de missie van EIT RawMaterials om een duurzame levering van grondstoffen voor Europa te verzekeren, materiaalcycli te sluiten en productoplossingen te ontwerpen om uiteindelijk grondstoffen tot een grote kracht voor Europa te maken door innovatie, onderwijs en ondernemerschap te stimuleren. EIT RawMaterials is ook het grootste netwerk in de grondstoffensector wereldwijd met meer dan 300 leden over de gehele grondstoffenwaardeketen. EIT RawMaterials is een van de negen innovatiegemeenschappen ondersteund door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie, een orgaan van de Europese Unie.

Over Girls Go Circular

Girls Go Circular is een door de EU gefinancierd onderwijsprogramma dat meisjes van 14-19 jaar in heel Europa uitrust met digitale en ondernemersvaardigheden via een online leerplatform over de circulaire economie. Girls Go Circular ondersteunt het sluiten van de genderkloof in STEM en ICT door meisjes te empoweren om agenten van verandering te worden in de digitale en groene transitie. Zo draagt het programma bij aan de beleidsdoelstellingen op het gebied van gendergelijkheid, specifiek het Digitaal Onderwijs Actieplan 2021-2027 (Actie 13) en de Nieuwe Europese Innovatieagenda. Girls Go Circular wordt geco rdineerd door EIT RawMaterials en ondersteund door de onderwijsgemeenschap binnen het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) en het Directoraat-Generaal voor Onderwijs, Jeugd, Sport en Cultuur (DG EAC).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht