Industry Wire

Geplaatst door RugGear

RugGear introduceert de RG650 outdoor smartphone voor dagelijks gebruik in uitdagende omstandigheden

RugGear, leverancier van rugged mobiele apparaten, breidt zijn portfolio outdoor smartphones uit met de RG650. Het nieuwe model is geschikt voor dagelijks gebruik in uitdagende omstandigheden en is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 199 euro.

Robuuste smartphones die onder iedere omstandigheid en in iedere omgeving weten te overleven zijn aan een opmars bezig. Met de RG650 brengt RugGear een ideale smartphone voor iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbaar en stevig toestel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gebruikers die bijvoorbeeld reizen of werken in extreme omstandigheden en hun gevoelige en kostbare smartphone daar niet aan bloot willen stellen, hebben met de RG650 een toestel waarop ze altijd kunnen vertrouwen.

De RG650 bevat Android 8.1 (Oreo) en heeft een 5,5 inch 18:9 HD+ scherm. Daarnaast komt het toestel niet alleen tegemoet aan de IP68-standaard, maar voldoet het ook aan de militaire standaard MIL-STD 810G. Dit betekent dat het bestand is tegen allerlei soorten vloeistoffen, stof, olie, mist, trillingen en schokken. De RG650 weet zelfs een val vanaf 1,5 meter hoogte op beton te overleven. Het scherm heeft een hoge helderheid (>500 nits) en kan buiten gebruikt worden in direct zonlicht. Verder is de smartphone uitgerust met een krachtige speaker (ongeveer 95dB@10cm). Daarmee is de RG650 ideaal voor gebruik op lawaaiige bouwplaatsen, outdoor sportevenementen en festivals.

Eenvoudig push-to-talk activeren
De RG650 heeft industriële PTT-accreditatie en kan gebruikt worden met mainstream PTT-oplossingen zoals Motorola’s Kodiak. De gele knop aan de zijkant kan ingesteld worden als snelkoppeling voor vrijwel iedere functie. Zo kan een gebruiker met één druk op de knop bijvoorbeeld eenvoudig de camera inschakelen of een favoriete app of push-to-talk activeren.

Jaarlijkse schade aan smartphones 30 miljard USD
Volgens IDC worden er jaarlijks meer dan 95 miljoen smartphones beschadigd door vallen. Schade door vocht komt op een tweede plaats. Volgens de marktvorser bedraagt de schade aan smartphones op jaarbasis bijna 30 miljard USD. “Rugged smartphones hebben zich ontwikkeld van nicheproducten tot hele complete apparaten voor dagelijks gebruik”, zegt Mark Moons, Business Development Manager bij RugGear. “Steeds meer consumenten en professionals kiezen voor een toestel dat ook bij gebruik in minder voor de hand liggende omgevingen en situaties nooit teleurstelt. Met de RG650 bieden we hen een krachtig toestel met ruime functionaliteit voor een toegankelijke prijs.”

Met de RG650 heeft RugGear een compacte en slanke smartphone (151,5 x 74 x 12,5 mm – LxWxH) ontwikkeld die bestand is tegen alle omstandigheden. De 4,200 maH accu zorgt ervoor dat gebruikers een volle dag op het toestel kunnen rekenen. De RG650 blijft bovendien werken bij temperaturen tussen -20°C en +60°C. Het gebruik van een speciale mix van polycarbonaat in de behuizing en speciale ‘crash zones’ die door het verdelen van externe druk op het toestel de elektronische onderdelen beschermen, zorgen ervoor dat het toestel altijd blijft presteren. Verschillende sensoren zoals een ambient lichtsensor, accelerometer, proximity sensor en een kompas maken de RG650 compleet.

Beschikbaarheid en prijs
De RugGear RG650 wordt geleverd met een USB 2.0-kabel, een oplader en een QuickStart Guide. Het toestel is vanaf medio december via verschillende kanalen verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 199 euro.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht