Industry Wire

Geplaatst door SAP

SAP Nederland benoemt Bart Doomen tot Chief Business Officer 

Nieuwe functie onderstreept ambities voor duurzame groei in de cloud
SAP Nederland heeft Bart Doomen benoemd tot Chief Business Officer. Met deze nieuwe functie streeft SAP ernaar zijn positie in de cloudmarkt verder te versterken en tegelijkertijd zijn duurzame groei in cloudoplossingen te versnellen.

Bart Doomen zal met ingang van 1 april 2024 de nieuwe functie vervullen. Doomen, die recentelijk de positie van Head of Industries bekleedde en daarvoor zowel binnen als buiten SAP actief was in management- en accountmanagementfuncties, brengt een ruime ervaring mee binnen de sector. Zijn bewezen staat van dienst – in het leveren van duurzame groei waarbij de doelstellingen van de klant centraal staan – maakt hem de ideale kandidaat voor deze strategische functie.

Ontwikkeling van cloudaanbod
Als CBO draagt Doomen de directe verantwoordelijkheid voor Customer Advisory en Business Development. Doomen stuurt daarbij de teams aan die zich bezighouden met de customer journey en met de ontwikkeling van het cloudaanbod. Strategische initiatieven zoals Go to Market, Business AI en Sovereign Cloud zullen onder zijn leiding vallen.

“De aanstelling van een Chief Business Officer (CBO) laat zien hoe serieus we zijn over het creëren van waarde voor onze klanten. In mijn nieuwe functie zal ik me specifiek richten op het optimaal ondersteunen van onze klanten en partners met onze cloudoplossingen, zodat zij hun groeipotentieel volledig kunnen benutten”, aldus Doomen.

Over SAP
De strategie van SAP is om elk bedrijf te helpen een intelligente onderneming te worden. Als marktleider in bedrijfssoftware helpen we bedrijven van elke grootte en in elke branche optimaal te draaien. 87 procent van de wereldwijde transactie-inkomsten verloopt via een SAP-systeem. Onze technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics helpen klanten bij de transitie naar een intelligente onderneming. SAP geeft mensen en organisaties een diep inzicht in de bedrijfsvoering en stimuleert een manier van samenwerken waarmee ze de concurrentie voor kunnen blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze onze software kunnen gebruiken zoals zij dat willen – zonder verstoringen. Onze complete suite aan applicaties en diensten stelt bedrijven en publieke organisaties in 25 sectoren wereldwijd in staat om winstgevend te opereren, zich continu aan te passen en het verschil te maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk aan klanten, partners, werknemers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht