Industry Wire

Geplaatst door Sentia

Sentia nieuwe cloudpartner SURF voor IaaS-diensten

Sentia, dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer, is onlangs de samenwerking aangegaan met SURF, een coöperatieve vereniging van meer dan 100 Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Onder de vlag van het Europese OCRE (Open Cloud for Research Environments) framework, kunnen deze instellingen gebruikmaken van kwalitatieve IT-diensten en gunstige voorwaarden om cloudadoptie in hun sector te versnellen.
Ook voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen wordt veilige en onbeperkte toegang tot geïntegreerde data-, computer- en netwerkfaciliteiten steeds belangrijker. Door te kiezen voor de cloud hebben wetenschappers en onderwijsinstellingen overal toegang tot belangrijke data en kunnen resultaten snel gedeeld worden. Middels de samenwerking met SURF, ondersteunt Sentia de missie van OCRE om onderzoeks- en onderwijsinstellingen te helpen bij hun digitale transformatie en de overstap naar de (public) cloud.
SURF sluit in opdracht van het OCRE-project, mantelovereenkomsten met cloudleveranciers en geeft via het SURFcumulus-platform toegang tot de nieuwste en best-in-class ICT-services. Het platform biedt een breed aanbod veilige en kwalitatieve IaaS-diensten, waarmee onderwijs- en onderzoeksinstellingen veilig en eenvoudig de overstap naar de (public) cloud kunnen maken. Binnen de mantelovereenkomst biedt Sentia als trotse cloudpartner een innovatieve, veilige, gebruiksvriendelijke en geïntegreerde IT-infrastructuur (IaaS) en levert zij professional services. Dankzij de samenwerking profiteren onderwijsinstellingen van volumevoordeel en een kortere time-to-market.
Edwin Kennedy, CCO bij Sentia Nederland: ‘’De samenwerking met SURF sluit naadloos aan op onze strategie. Wij willen graag betekenisvolle impact maken met behulp van technologie. Door onze expertise via SURF aan onderzoeks- en onderwijsinstellingen aan te bieden, kunnen we deze organisaties helpen de cloudtransformatie op een laagdrempeligere manier in gang te zetten en optimaal te benutten voor hun digitale doelstellingen.”
——-
Over Sentia
Sentia biedt advies, professional- en managed services voor het transformeren, beheren en optimaliseren van applicaties en IT-landschappen van, naar en in ‘any cloud’. Als premium Azure, AWS en Google Cloud partner kan Sentia de juiste ‘Cloud Foundation’ bieden, de volledige ‘Cloud Transformation’ van klanten begeleiden, én met specialistische performance monitoring de digitale ervaring optimaliseren. Hiermee heeft Sentia een uniek portfolio om de digitale ambities van klanten te realiseren. Meer informatie op www.sentia.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht