Industry Wire

Geplaatst door Social Brothers

Social Brothers mede-ontwikkelt Skippen: een concept om kassaloos te kunnen betalen

UTRECHT – SPAR University heeft woensdag 4 april Skippen gelanceerd, waarbij de hedendaagse technologieën worden gecombineerd om tot een app te komen waarbij het maximale van de hedendaagse technologieën bij elkaar komen. Social Brothers heeft deze vooruitstrevende stap gezet met betrekking tot de ontwikkeling van de app en wij zijn vereerd om mede partner te zijn in dit project.

Klanten van Spar University kunnen vanaf woensdag 4 april afrekenen met hun telefoon. Ze scannen hierbij de QR-code op het product waarna het product in de winkelmand wordt geplaatst. Vervolgens kan er afgerekend worden met de app Tikkie. Social Brothers heeft er onder andere voor gezorgd door zowel het kassasysteem, Tikkie, Spar University App &  database met elkaar te koppelen om tot een vernieuwend concept te komen.

Vooruitstrevend concept

Spar University zet hoog in op hetgeen dat zij simpel, slim en snel shoppen noemen. Dat hebben zij in 2003 ook al laten zien toen zij de eerste supermarkt van Nederland waren waarbij er volledig zelfstandig kon worden afgerekend, zonder enige tussenkomst van caissières.  Uiteindelijk willen zij naar een situatie werken waarbij in ieder Spar University filiaal met de app kan worden afgerekend. Het is momenteel alleen nog mogelijk bij de vestiging op de Hogeschool Utrecht. Steven Ammerlaan (Social Brothers) , strateeg van deze ontwikkeling zegt zelf: ‘Momenteel zien we verschillende supermarkt concepten, zowel nationaal als internationaal een snelle transitie maken met vernieuwende concepten. Deze concepten worden vaak als trial ingezet of als een marketingstunt om concreet onder de aandacht te komen. Door bovenstaande toepassingen te gebruiken, zoals Tikkie, waar veel studenten al bekend mee zijn, zal de adoptiegraad onder de studenten hoog zijn. Het voelt voor hun als dagelijkse toepassing en zodoende snijdt dit met de behoefte van de doelgroep.’

Technologische ontwikkeling

Bob D. (lead-developer bij Social Brothers):De architectuur van de SkipTheLine App bestaat voornamelijk uit een cluster van “bleeding edge” RESTful API’s. De App dient als interface voor de gebruiker om deze API’s aan te spreken.

De Social Brothers API dient als een centraal punt waar de Countr en Tikkie API’s worden geconsumeerd. Hierdoor is het mogelijk om updates, fixes en ander soort aanpassingen te doen tot het back-end zonder dat we de gebruiker moeten beroven van zijn kostbare opslaggeheugen, en het ontwikkelen van nieuwe features geheel centraal gebeurd en toepasbaar is op alle platformen, ook het uitbreiden naar nieuwe platformen is hierdoor zo simpel als een extra interface bouwen. De API van Tikkie is gloed nieuw en de enige bank die ontwikkelaars te optie geeft om zakelijke transacties af te handelen via dit platform met deze betaalwijze. Wij werken dan ook nauw samen met de ontwikkelaars van de ABN AMRO Tikkie API. De gebruiker dient de producten te scannen met zijn telefoon, waarna de app de gebruiker achteraf een ‘Tikkie’ stuurt.  De gebruiker hoeft dus niet in de rij te staan en maakt ook nog eens kans op win acties

Gebundelde krachten

Om dit concept te realiseren hebben aantal partijen hun krachten gebundeld. Zo wordt er voor de betaling gebruik gemaakt van Tikkie (betaalapp van ABN Amro). Social Brothers (Full-Service ICT-Bureau) heeft de app ontwikkelt en meegedacht met het strategische aspect van de app terwijl Mood Media de audiovisuele klantbeleving heeft verzorgd. Counter nam de productdatabase voor rekening.

Social Brothers Lab

Momenteel heeft Social Brothers 4 verschillende disciplines binnen het team, waarbij in het Social Brothers Lab al deze kennis bij elkaar komt. Hiermee kan er in zeer korte tijd een strategisch concept werkelijkheid worden. Door de kracht van strategie, design, development, data en testing te combineren, is het mogelijk om een business model of business idee te testen a.d.h.v. een werkend prototype. Ideaal voor de Skippen case van Spar University.

Meer informatie? Zie www.socialbrothers.nl/skippen/

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht