Industry Wire

Geplaatst door SoftwareOne

SoftwareOne wint twee aanbestedingen van Waterschapshuis voor komende 6 jaar

Amsterdam, 16 maart 2023SoftwareOne, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen, maakt vandaag bekend dat het twee aanbestedingen van het Waterschapshuis heeft gewonnen. De eerste aanbesteding betreft de levering van de standaardsoftware en dienstverlening van Microsoft, en de tweede bevat de voorziening van overige standaardsoftware en producten, en dienstverlening van andere leveranciers.

Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor 21 waterschappen. De organisatie schreef dit jaar een her-aanbesteding uit, die wederom door SoftwareOne gewonnen is. Het Waterschaphuis koos voor SoftwareOne omdat het onder de indruk is van de heldere, transparante inschrijving en SoftwareOne bij vergelijkbare organisaties heeft bewezen een betrokken en betrouwbare partner te zijn.

De gunning houdt ook in dat SoftwareOne alle 21 waterschappen en de gemeenschappelijke regelingen hiervan kan ondersteunen bij de digitalisering en het professionaliseren van het licentie- en contractadministratie. In totaal gaat het om ongeveer 15.000 werkplekken. SoftwareOne zal de organisatie daarnaast adviseren en assisteren bij functionele en productgerichte uitvragen. Bovendien zal het Waterschaphuis gebruik gaan maken van PyraCloud, het door SoftwareOne ontwikkelde platform dat de software supply chain digitaliseert, contracten beheert en cloud-uitgaven inzichtelijk en voorspelbaar maakt. SoftwareOne kan het Waterschapshuis hierdoor ook helpen bij de verdere optimalisatie van het contractenportfolio.

Sancho Latumahina, Director of Sales Benelux van SoftwareOne: “We zijn zeer trots en enthousiast dat we nu echt aan de slag mogen voor het Waterschapshuis. De situatie van vorig jaar zorgde helaas voor een lichte vertraging van de verdere digitaliseringsslag die het Waterschapshuis voor de waterschappen voor ogen heeft. We kijken nu uit naar een mooie samenwerking en zetten ons vol in om hun software- en werkomgeving te optimaliseren.”

Gerard Smits, secretaris-directeur bij Het Waterschapshuis: “SoftwareOne is een ervaren partij die oog heeft voor hoe mensen werken en wat zij daarbij nodig hebben, en daar vervolgens de juiste processen en technologie bij aansluit. Daarnaast zullen we optrekken vanuit een gezamenlijk perspectief om toegevoegde waarde voor alle partijen te realiseren. Het resultaat is dat de waterschappen de kwaliteit van dienstverlening kunnen hooghouden, wat natuurlijk heel belangrijk is in deze tijden.”


OVER SOFTWAREONE
SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 8.900 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar www.softwareone.nl.

OVER HET WATERSCHAPSHUIS
Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 waterschappen in Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpt het Waterschapshuis de waterschappen stappen te zetten in de digitale transformatie. Ga voor meer informatie naar het Waterschaphuis.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht