Industry Wire

Geplaatst door Sollicitatiedokter

Sollicitatiedokter organiseert de eerste landelijke Virtuele Banenbeurs van Nederland

Op 28 juni 2021 gaan voor het eerst de digitale deuren open van de landelijke Virtuele Banenbeurs. Daarop gaan 200 van de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland het gesprek aan met duizenden studenten en Young Professionals. Na een geslaagde pilot zullen in het najaar nog zo’n 10 extra virtuele banenbeurzen worden georganiseerd. Die focussen zich op bepaalde schaarstegebieden in de markt, zoals de technieksector, expats, gemeenten, herintreders, stagiairs en regionale opleidingscentra.

Bijna de helft van alle starters vindt zijn eerste baan via campus recruitmentactiviteiten, stages en banenbeurzen. Door de coronacrisis blijven deze zeer belangrijke matchingskanalen nu onbenut. Dat kost de nieuwe generatie niet alleen banen, maar ook de mogelijkheid om zich te laten informeren. Daarnaast hebben honderden werkgevers en duizenden campusrecruiters veel meer moeite om relaties met starters op te bouwen en te onderhouden nu ze elkaar niet fysiek kunnen zien. Ook bij de career-centra van hogescholen en universiteiten wordt dit hiaat als een groot gemis ervaren. ROC’s en vmbo’s missen de interactie eveneens. Dat resulteert onder andere in een gebrek aan stageplaatsen.

Werkzoekersplatform Sollicitatiedokter start op 28 juni 2021 de eerste Nederlandse Virtuele Banenbeurs. Virtual Jobfairs zijn al jaren succesvol in Amerika, met De Virtuele Banenbeurs wordt dit concept nu breed in Nederland geïntroduceerd. Met presentaties van bedrijven, masterclasses, 3D-stands, speeddates, 1 op 1 gesprekken en diverse trainingen worden werkgevers en starters grootschalig aan elkaar gekoppeld. “We krijgen een ongekende hoeveelheid positieve reacties op dit initiatief. Er is heel veel energie bij starters, werkgevers en onderwijsinstellingen om dit succesvol van de grond te trekken. Ze willen elkaar grootschalig ontmoeten, ondanks maar ook dankzij het digitale karakter van dit evenement. Een grote groep starters die zich normaalgesproken minder uitgenodigd voelt bij reguliere campusrecruitmentactiviteiten kan nu drempelloos kennismaken met de werkgevers van hun dromen”, aldus managing director van Sollicitatiedokter.nl Marieke Wehner.

Meer informatie?

Meer informatie over of accreditatie aanvragen voor De Virtuele Banenbeurs? Of in gesprek komen met deelnemende studenten of bedrijven? Neem dan contact op met Sollicitatiedokter.nl of ga naar www.virtuelebanenbeurs.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht