Industry Wire

Geplaatst door ICECAT N.V.

Speelgoedmerk Giochi Preziosi ziet nut voordelen in van Icecat speelgoed datamodel

Het bekende Italiaanse speelgoedmerk “Giochi Preziosi” gaat haar productinformatie beschikbaar maken in het speelgoed datamodel van Icecat. Door de toename van gebruikers van het speelgoed datamodel heeft Giochi Preziosi besloten om voor al haar partners de productinformatie gratis beschikbaar te stellen via Open Icecat. Naast het feit dat partners van Giochi Preziosi de productinformatie kunnen gebruiken voor hun e-commerce oplossingen zal Icecat ook als een beeldbank fungeren waar offline partners hoge resolutie afbeeldingen kunnen downloaden voor onder andere printed advertising.

´”Door het gebruik van het speelgoed datamodel reduceren wij het handmatig aanleveren van productinformatie naar onze partners. Partners kunnen sneller beschikken over de productinformatie en ook verwachten wij dat de adoptiewaarde van de beschikbare productinformatie aanzienlijk hoger zal zijn door het gebruik van Icecat” aldus Michel Goubau van Giochi Preziosi.

We zijn verheugd dat “Giochi Preziosi” haar productinformatie beschikbaar gaat stellen via het speelgoed datamodel van Icecat. Meer en meer gebruikers in binnen en buitenland gaan het speelgoed datamodel gebruiken. Ook is er vanuit de markt een groeiende vraag om onze standaard te mogen gebruiken. De behoefte naar gestandaardiseerde data vanuit het kanaal speelt hier, naast het aanbod in de verschillende talen, een belangrijke rol in aldus René Rozendal, Business Development Manager bij Icecat.

Over Icecat N.V.
Icecat, genoteerd aan de NPEX‐beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van met name de E‐commercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden webshops zoals Amazon, Wehkamp, BOL en zo’n 300 merken, waaronder Philips, Akzo Nobel, TomTom, HP, DELL, Lego en L’Oréal.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer‐capaciteit. Hatch (voorheen Iceleads BV) levert slimme “Koop Nu”‐knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop BV is specialist in e‐commerce-integraties en Product Information Management (PIM)‐oplossingen. Icecat heeft recent een eigen cryptomunt, ICURY, gelanceerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht