Industry Wire

Geplaatst door Play-Off

Spelletjesplatform Play-Off brengt sjeu aan het leven

Amsterdam – Tweelingbroers en sport- en spelfanaten Michiel en Roel Tuin willen verandering brengen in de alsmaar toenemende hang naar het scherm. Zij ontwikkelden een sociaal spelletjesplatform dat mensen motiveert om meer fysieke spelletjes met elkaar te spelen. Of dit nu een sportieve middag is met een potje padel, een spelletjesavond met vrienden of een potje Catan met het hele gezin. “Een uitkomst voor zowel jong als oud”, legt Michiel Tuin uit.

Platform dat verbindt
In de app maak je eenvoudig een Play-Off-account aan, waarna je direct van start kunt. Het sociale platform biedt de mogelijkheid om met mensen met dezelfde spelinteresses (en spelniveau) te connecten en af te spreken voor een live duel. Bovendien faciliteert de app het bijhouden van scores en statistieken voor een extra competitief element. Play-Off is het platform dat mensen verbindt door hen achter het scherm vandaan te halen voor een gezellig ouderwets spelletjesavondje of een sportieve middag. “Dankzij het scherm, langer én vaker van het scherm. Dat willen we met Play-Off bereiken”, aldus de tweeling.

Belang van spel
Voor de broers Tuin, zelf nog van de generatie ‘buitenspelen’, is sport en spel dagelijkse kost. “En dat zou het voor iedereen moeten zijn”, stelt Roel Tuin. “Het spelen van spelletjes is tenslotte een intrinsieke menselijke behoefte die ons welzijn en onze ontwikkeling ten goede komt en ons helpt gezonde relaties op te bouwen en te onderhouden”.

Om de huidige generatie te bereiken en te motiveren om vaker offline actief te zijn moest de tweeling wel digitaal denken. Met dit in het achterhoofd koos de tweeling voor het maken van een spelletjes app met focus op de offline beleving. Daar wordt immers het spel gespeeld, en juist daar zit de menselijke verbinding die – meer dan ooit – zo belangrijk is.

De Play-Off app is gratis te downloaden voor Apple en Android (https://play-off.nl).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht