Industry Wire

Geplaatst door SpotOpp

SpotOpp maakt strategische marketinganalyse makkelijk

Een goede marketinganalyse geeft inzicht in de marktkrachten die een bedrijf beïnvloeden. In de kansen en ontwikkelingen die cruciaal zijn voor strategische beslissingen en zelfs het bestaansrecht van de organisatie kunnen bepalen. Maar een marketinganalyse is een complex en arbeidsintensiteit proces. Een proces dat er met onze overvolle agenda’s nogal eens bij inschiet. Met SpotOpp is dat niet meer nodig. Deze tool leidt organisaties door het volledige analyseproces en interpretatie van de uitkomsten. Met als resultaat heldere marktinzichten voor corporate, marketing, sales en product development beslissingen.

Steeds meer organisaties implementeren marketingautomatisering om campagnes en operationele marketinguitgaven te optimaliseren. Maar hoe zit het met de strategische vragen: op welke markten kun je je het beste focussen, met welke productverbeteringen profiteer je van ‘quick wins’ en met welke producten maak je je porfolio toekomstbestendig?

Gebaseerd op erkende marketingmodellen levert SpotOpp input voor de corporate strategie, budget allocatie en investeringsprioritering. Deze gebruiksvriendelijke tool optimaliseert de meest tijdrovende marketingactiviteit en biedt input voor effectievere operations. Het helpt verkoopinspanningen te focussen op markten met de hoogste potentie en biedt relevante input voor de Roadmap. Om in de kortst mogelijke tijd van data naar actiegerichte informatie te komen.

SpotOpp biedt een self-service analysetool en consultancy om kritische bedrijfsbeslissingen te nemen, toegevoegde waarde te creëren, kosten te besparen en risico’s te verminderen. Een heldere workflow behandelt alle relevante elementen van een interne en externe analyse. Marktkennis binnen het bedrijf wordt centraal geborgd en versterkt door bijdrages vanuit diverse bronnen. Wat niet alleen zorgt voor een nauwe samenwerking tussen Marketing en Sales maar ook voor tijdwinst, doordat de geborgde inzichten eenvoudig kunnen worden hergebruikt en bijgewerkt.

De komende maanden komen steeds meer onderdelen van SpotOpp beschikbaar, gebaseerd op de ervaringen en suggesties van klanten. Meer informatie is te vinden op www.spotopp.com.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht