Industry Wire

Geplaatst door PAQT

Stichting VoorleesExpress en PAQT lanceren nieuw platform voor online ontmoeting en groei

Stichting VoorleesExpress en PAQT lanceren een nieuwe platform dat de ruim 6000 vrijwilligers en duizenden betrokken gezinnen in heel Nederland ondersteunt bij het stimuleren van de taalontwikkeling thuis. Op het platform zijn naast de gedigitaliseerde methodiek van de stichting meerdere functionaliteiten beschikbaar gekomen. Vrijwilligers kunnen daardoor nog eenvoudiger gezinnen betrekken bij de methodiek, tips en materiaal delen, er is een uitgebreide rapportagetool voor lokale projectmanagers en gemeenten, daarnaast kunnen vrijwilligers elkaar laagdrempelig ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de online community. 

Digitaliseren met PAQT

Voor de ontwikkeling van het platform heeft stichting VoorleesExpress het Utrechtse bedrijf PAQT ingeschakeld. Product Owner Manon Wouters vertelt daarover: ‘Een aantal jaar geleden werkten we met 3000 vrijwilligers, dat zijn er nu al meer dan 6000. We waren ons vorige platform ontgroeid en zagen daarnaast een verschuiving in behoeften bij de gezinnen en een toenemende vraag naar capaciteit in grote gemeenten. We zijn daarom op zoek gegaan naar een partner die ons platform kon doorontwikkelen en toekomstbestendig kon maken. PAQT heeft ons daar uitstekend bij geholpen.’

‘Het begon met tien gezinnen in Kanaleneiland’

Stichting VoorleesExpress bestaat al meer dan vijftien jaar. De stichting is gestart in Utrecht maar is ondertussen op meer dan 400 locaties in Nederland te vinden. ‘We zijn van start gegaan met tien gezinnen in Kanaleneiland. Onze naam stamt nog uit de begintijden van de stichting, toen onze vrijwilligers met een tas voorleesboeken voor de deur stonden, maar inmiddels doen we veel meer dan alleen voorlezen. In het half jaar dat we actief zijn bij een gezin proberen we lezen en taal een vaste plek in het gezin te geven. Niet alleen met boeken, maar ook met spelletjes, video’s en online tips. In de afgelopen vijftien jaar hebben we op die manier meer dan 40.000 gezinnen geholpen.’ Legt Manon Wouters uit.

Voor PAQT was de vraag van stichting VoorleesExpress een schot in de roos. ‘Wanneer een organisatie zoals stichting VoorleesExpress bij ons aanklopt begint de energie direct te stromen, onze kracht zit namelijk in het samenbrengen van mensen, processen en techniek’, legt Robert Horsmans, medeoprichter en CEO uit. ‘We hebben de stichting gekoppeld aan team Falcon, die zijn gespecialiseerd in mobiele apps, werken regelmatig voor opdrachtgevers in de non-profit sector en zijn bovendien getraind in schaalbare architecturen. Het zijn echte softwarearchitecten die altijd gaan voor een gebruiksvriendelijk (eind)product.’ Op het nieuwe platform is het volledige programma van stichting VoorleesExpress beschikbaar, daarnaast zijn er veel ondersteunende functionaliteiten bijgekomen. Zo is er een rapportagetool ingebouwd en is het voor vrijwilligers makkelijker om elkaar te ontmoeten in de online community. Hier kunnen zij eenvoudig kennis delen, wat de leertrajecten weer ten goede komt. PAQT is in april met de werkzaamheden gestart en in september werd het product door stichting VoorleesExpress in gebruik genomen. Op basis van gebruikersfeedback wordt er in november een geoptimaliseerde versie gelanceerd. Het platform van stichting VoorleesExpress is mede tot stand gekomen met behulp van het Oranje Fonds, stichting Dioraphte, het VSBfonds en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Over PAQT

Go digital, the easy way. Bij PAQT staat impact maken voorop. Het Utrechtse bedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf tot driemaal toe een FD Gazelle in de wacht te slepen. Dankzij het platform dat zij ontwikkelden is digitaal transformeren makkelijk en overzichtelijk. Op dit moment werken bij PAQT 45 specialisten in zes ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit de branche ISO 27001, ISO9001 en NEN 7510 gecertificeerd.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht