Industry Wire

Geplaatst door Talk360

Talk360 creëert baankansen voor lokale bevolking in Kenia en India

AMSTERDAM, 12 september 2019 – Talk360, de snelgroeiende Nederlandse startup met een wereldwijd bekende internationale bel app, gaat tienduizenden werkloze mensen in ontwikkelingslanden helpen een eigen inkomen te verdienen met het nieuwe Talk360 Ambassador Portal. Het innovatieve Portal wordt nu al succesvol gebruikt in Zuid-Afrika en kan mede dankzij een subsidie van 100.000 euro van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) in Kenia en India worden uitgerold. Talk360 gaat hiermee de uitdaging aan om ook in deze lastige markten banen te creëren voor de lokale bevolking, zodat zoveel mogelijk werkelozen een kans krijgen op een betere toekomst.

Nieuwe baankansen
Het Ambassadors Portal is het afgelopen jaar in Zuid-Afrika ontwikkeld en uitgebreid getest met een pilot. Momenteel verdienen alle Ambassadors in deze pilot al meer dan het minimum inkomen in Zuid-Afrika. Hiermee is een goede eerste stap gezet om de lokale bevolking te helpen, wat van groot belang is, aangezien het werkloosheid percentage met 29%, schrikbarend hoog is. Niet alleen in Zuid-Afrika is de werkloosheid hoog, ook in Kenia en India zitten veel mensen zonder baan. “In Zuid-Afrika hebben we al laten zien dat we de lokale bevolking met het Portal daadwerkelijk kunnen helpen, dus ook in Kenia en India willen wij echt het verschil gaan maken. Wat ons drijft is dat er heel veel mensen zijn die wel willen werken, maar die geen toegang hebben tot dergelijke tools. Dit gaan wij veranderen!”, aldus Hans Osnabrugge, CEO van Talk360.

Ambassadors Portal
Ambassadors verdienen een inkomen door het actief promoten van Talk360 en door ervoor te zorgen dat de app gedownload wordt. Met het nieuwe Portal heeft de Ambassador real-time inzicht in onder andere de eigen performance en in het aantal downloads, maar wat het Portal pas écht wereldwijd uniek maakt is dat de Ambassador met één druk op de knop het salaris in de lokale valuta en middels lokale betaalmethoden direct kan laten uitkeren. Daarnaast kan het salaris in cash bij geselecteerde pinautomaten en winkels worden uitgekeerd. Vooral in ontwikkelingslanden is dit innovatieve concept een immense uitkomst, aangezien veel mensen in dit soort landen geen bankrekening hebben.

Financiering
Het DGGF is een programma dat door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met en in opdracht van Buitenlandse zaken wordt uitgevoerd. Het DGGF zorgt voor betere financieringsmogelijkheden voor lokale ondernemers en stimuleert ondernemerschap in opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Joost Staffhorst, Program Coordinator DGGF TA: “Het DGGF ondersteunt Talk360 bij de verdere marktentree in Kenia, Uganda en India. Talk360 heeft het vermogen zijn bedrijfsactiviteiten in deze landen snel uit te breiden en biedt daarmee lokale werkgelegenheid, direct en indirect.”

Meer informatie over Talk360 is te vinden op www.talk360.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht