Industry Wire

Geplaatst door ANSYS

Telma reduceert path-to-market voor frictieloze remsystemen met ANSYS

Zoetermeer, 10 december 2019 – Telma, leider op het gebied van frictieloze remsystemen, heeft dankzij ANSYS (NASDAQ: ANSS) de time-to-market van drie nieuwe series vertragers verkort en de kosten voor productontwikkeling geoptimaliseerd. Vertragers zijn remsystemen die gebruikmaken van elektromagnetische inductie. Met ANSYS heeft Telma binnen tien jaar het aantal noodzakelijke prototypes voor validatie teruggebracht van tien naar één. Hierdoor is een snellere ontwikkeling mogelijk van vertragers die de uitstoot van de fijnstof, die gepaard gaat met remsystemen, tot wel 90% verminderen en tevens de onderhoudskosten aanzienlijk verlagen.

Vertragers worden gebruikt in zware voertuigen, mijnbouwtoepassingen, windturbines en liften om het grootste deel van de energie die vrijkomt bij afremmen af te voeren. Dit vereist het testen en valideren van vertragers onder extreme omstandigheden, om de werking en de veiligheid van de applicatie te garanderen. Met ANSYS hebben de engineers van Telma hun tijdrovende en dure fysieke prototyping en testprocessen vervangen door simulatie. Zij kunnen hierdoor de elektromagnetische, vloeistof- en constructiemechanica beter beheren. Door gebruik te maken van de multifysische simulatieoplossingen van ANSYS voor het modelleren, simuleren en valideren van virtuele prototypes, heeft Telma de kosten en time-to-market significant verlaagd.

“Met de simulatieoplossingen van ANSYS hebben we volledige controle over alle drie de fysische aspecten en kunnen we onze modellen in een keer valideren,” zegt Nicolas Quennet, director of research and development bij Telma. “Onze engineers kunnen modellen eenvoudig dupliceren om alle, of delen van de, producten te simuleren, wat ook tot meer innovatie leidt. Als leider in engineering simulatiesoftware, garandeert ANSYS daarnaast uitstekende kwaliteit voor bestaande en nieuwe klanten.”

“De producten van Telma zijn cruciaal, niet alleen vanwege hun oplossingen voor veiligheidsproblemen van voertuigen, maar ook vanwege de positieve impact op het milieu”, zegt Chris Wolfe, lead product manager of systems coupling and data analytics bij ANSYS. “Telma’s team heeft te maken met multifysische engineering-uitdagingen en onze multifysische oplossingen blijken daar de juiste oplossing voor. Het is goed om te zien dat onze software en ons advies een positieve impact hebben op de productontwikkeling en de optimalisatie van resources.”

Bericht voor de redactie

Over ANSYS, Inc.
Als je ooit een raketlancering hebt gezien, hebt gevlogen in een vliegtuig, een auto hebt bestuurd, een computer hebt gebruikt, een mobiel apparaat hebt aangeraakt, over een brug bent gereden of wearable-technologie hebt gebruikt, is de kans groot dat je een product hebt gebruikt waarbij ANSYS-software een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling ervan. ANSYS is de wereldleider op het gebied van engineering-simulatie. Via onze Pervasive Engineering Simulation-aanpak helpen wij ’s werelds meest innovatieve bedrijven om hun klanten betere producten te leveren. Door het bieden van het beste en breedste softwareportfolio voor engineering-simulatie, helpen we hen de meest complexe ontwerpuitdagingen op te lossen en producten te maken die alleen door de verbeelding worden beperkt. ANSYS is opgericht in 1970 en heeft haar hoofdkantoor ten zuiden van Pittsburgh, Pennsylvania, VS. Ga naar www.ansys.com voor meer informatie.

ANSYS en alle merk-, product-, service- en functienamen, logo’s en slogans van ANSYS, Inc. zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van ANSYS, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten of andere landen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht