Industry Wire

Geplaatst door Trifork

Trifork helpt detacheerder The Employment Group met AI

Eindhoven, 22 januari 2020 – Hoe vind je snel de beste kandidaat bij een vacature? Trifork ontwikkelde hiervoor samen met The Employment Group(TEG) en PwC het digitale matchingplatform Boest. Dit platform maakt gebruik van Artificial Intelligence waardoor de consultants van TEG sneller betere matches maken tussen kandidaten en haar opdrachtgevers.

The Employment Group is een detacheerder van technische professionals en vakmensen. Het bedrijf zet vernieuwende digitale technieken in om schaars talent en opdrachtgevers samen te brengen. Het digitaal matchingplatform Boest is daarvan het jongste voorbeeld.

Hard én soft skills
Opvallend is dat Boest niet alleen kijkt naar hard skills zoals opleiding en ervaring. Het platform heeft ook aandacht voor de soft skills van een kandidaat, zoals gedrag en drijfveren. Voorafgaand aan het intakegesprek vullen kandidaten via Boest een gedetailleerd profiel in. Ook doorlopen zij een persoonlijkheidstest. Opdrachtgevers voeren een speciaal ontwikkelde ‘teamscan’ uit, waaruit de cultuur binnen een bedrijf of divisie blijkt.

Op basis van alle data bepaalt Boest met behulp van Artificial Intelligence de ‘matchingscores’. De ‘matchingscore’ is een score die de consultants van TEG in één oogopslag laat zien hoe goed een kandidaat past bij een specifieke vacature. Boest geeft de consultants van TEG via een overzichtelijke interface ook inzichten in de overwegingen van de algoritmes bij het bepalen van de score. Dit helpt de consultants van TEG om snel en effectief de beste kandidaten bij vacatures te vinden, en vice versa.

“Onze consultants houden vervolgens meer tijd over om de specifieke wensen en behoeftes van zowel onze kandidaten als onze opdrachtgevers te doorgronden en te beantwoorden”, zegt Jan-Willem Gelderblom, CEO van The Employment Group. “Dit zorgt voor meer diepgang in de gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten.”

Slim matchen
“Met Boest kunnen we met een hogere mate van voorspelbaarheid garanderen of een kandidaat en opdrachtgever elkaar daadwerkelijk vinden waardoor een langdurige werkrelatie met mogelijk een vast dienstverband ontstaat”, stelt Marc te Vruchte, de CEO van Trifork in Nederland. Dit digitaal innovatiebureau kreeg van TEG de opdracht om een matchingplatform op basis van Artificial Intelligence te ontwikkelen.

“Door conclusies te verbinden aan eerder gemaakte matches wordt het platform steeds beter in het vinden van de juiste combinaties”, legt Te Vruchte uit. “Onze supervised learningmodellen kijken naar de keuzes die de kandidaat, opdrachtgever en de consultants van TEG maken. Als bijvoorbeeld een opdrachtgever besluit niet door te gaan met een kandidaat, dan kan hij dit in Boest eenvoudig motiveren. Daar leert het platform van. Maar bijvoorbeeld ook de evaluatie na de eerste maand levert nieuwe datapunten op waar het platform slimmer van wordt.”

Geen bias
Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Boest was dat er geen sprake mocht zijn van bias. Daardoor zijn algorithmic fairness, privacy en transparantie belangrijke thema’s binnen dit platform. Zo mogen data niet leiden tot discriminatie op basis van bijvoorbeeld geslacht of leeftijd. Om deze ethische risico’s te adresseren, heeft PwC als klankbord voor TEG en Trifork gefungeerd. Te Vruchte: “Het systeem moet zo zijn opgezet dat er ethisch wordt gehandeld. De deelnemers aan het proces kunnen bovendien altijd achterhalen hoe Boest tot een match is gekomen. Voor hen is het een white box.”

De consultants gebruiken de informatie over de totstandkoming van een match ook in het gesprek met kandidaat en opdrachtgever. Via dashboards kunnen ze het recruitmentproces bovendien continu volgen en eventueel bijsturen. “De menselijke interface die rondom een oplossing als Boest zit is cruciaal”, aldus Te Vruchte. “Die moet toegankelijk zijn en in dienst staan van de gebruiker.”

Next-generation recruitment

Boest wordt succesvol gebruikt bij Voort, een onderdeel van TEG dat is gespecialiseerd in detachering van hoogopgeleide technische professionals. Gelderblom verwacht dat het platform op korte termijn ook wordt uitgerold bij de andere labels van TEG: koen, Faber en Cottus. “We hebben nu al fantastische resultaten geboekt met Boest. De benadering waarbij we naast de reguliere, harde parameters ook kijken naar de cultuur en het karakter van kandidaat en opdrachtgever werkt gewoon. Boest maakt next-generation recruitment mogelijk.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht