Industry Wire

Geplaatst door Business Talent Network

Unieke samenwerking voor traineeship van topkwaliteit

AMSTERDAM – Recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) gaat een strategische samenwerking aan met zowel performance bureau Peak4 als online-assessment bureau PiCompany om dé perfecte aansluiting te realiseren tussen hoogopgeleide studenten en bedrijven die toptalenten willen aantrekken. Dat hebben de drie organisaties vandaag bekendgemaakt bij de lancering van het traineeship “Van High Potential naar High Performer”.

Wat het traineeship uniek maakt, is dat BTN de werving en selectie verzorgt uit naam van het bedrijf. “Hiermee haalt het bedrijf dus niet alleen toptalenten binnen, maar bouwt het ook aan een krachtig employer brand. Hierdoor wordt op een duurzame manier de basis gelegd voor de aanwas en het behoud van talenten voor de komende jaren.’’ licht Oscar Bieleveld toe, directeur van BTN.

Het traineeship wordt elke keer afgestemd op de behoeftes van de verschillende bedrijven en trainees. “De wensen en eisen verschillen immers per deelnemer en per bedrijf,” aldus Bieleveld.

De behoeftes van de deelnemende partijen krijgen hun beslag in het inhoudelijke programma Van High Potential naar High Performer. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan energy & time management, presteren met teams en communicatie- en presentatievaardigheden.

Dat er nog steeds grote vraag naar traineeships is, blijkt uit recent onderzoek van BTN. Het merendeel van de hoogopgeleiden gaf hierbij aan actief op zoek te zijn naar een traineeship.

Win-win
Het programma is geschikt voor alle bedrijven die willen investeren in hun talenten of die (meer) toptalent willen aantrekken. Het maakt daarbij geen verschil of het bedrijf al een traineeship heeft opgezet of niet.

De praktijk wijst uit dat traineeships vaak een win-winsituatie zijn. Een high potential die een traineeship heeft afgerond, wacht vaak een lucratieve carrière, promotiekansen en aanhoudende betrokkenheid van de werkgever. Op zijn beurt krijgt het bedrijf er een loyale werknemer voor terug die precies weet hoe het bedrijf in elkaar steekt. Daarnaast blijven voormalig trainees gemiddeld langer bij dezelfde werkgever in dienst.

Over BTN
Business Talent Network is het grootste online recruitmentplatform voor hoogopgeleid toptalent in Nederland en België. Via zestien websites met ruim een miljoen gebruikers per jaar biedt BTN talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct in contact te komen met meer dan driehonderd multinationals.

Over Peak4
Het waarmaken van ambities vraagt meer dan ooit om een duidelijke focus van aandacht en energie en een bewustzijn van gedrag. Peak4 uit Amsterdam richt zich op duurzame prestaties als individu, in teamverband en als organisatie.

Over PiCompany
PiCompany als 100% dochter van GITP helpt organisaties blijvend resultaatgericht te worden. Met kwalitatief hoogwaardige e-HRM oplossingen op het gebied van selectie, leiderschap en talentmanagement realiseert PiCompany zichtbaar en direct business resultaat.

Meer informatie is te vinden op businesstalentnetwork.nl, www.peak4.nl en www.picompany.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht