Industry Wire

Geplaatst door ValueBlue

ValueBlue in Gartners Maqic Quadrant

Gartner, het toonaangevende adviesbureau voor de IT-sector, heeft BlueDolphin opgenomen in de Magic Quadrant voor Enterprise Architecture Tools. BlueDolphin is de SaaS-oplossing die door het techbedrijf ValueBlue uit Utrecht is ontwikkeld. Met de benoeming in Gartner Maqic Quadrat behoort ValueBlue op het gebied van enterprise-architectuur bij de zestien erkende softwareleveranciers ter wereld.

BlueDolphin is niet alleen een tool voor Enterprise Architectuur. Het is een strategisch samenwerkingsplatform voor de hele organisatie, bestaande uit alle informatie over business, IT en data. De kracht van ValueBlue is om dit samen te brengen. Organisaties kunnen hiermee hun strategie sneller, efficiënter en succesvoller uitvoeren.

Jelle Visser, CCO bij ValueBlue: “Gartner erkent de volledigheid van onze visie en ons vermogen om dit uit te voeren. Met onze benadering kunnen wij een gecentraliseerde benadering van planning, monitoring en verandering mogelijk maken op een manier die elke stakeholder kan begrijpen vanuit zijn of haar perspectief. Daarbij wordt ons transparante prijsmodel en de gebruiksvriendelijkheid als prettig ervaren.”

Uitdagingen
ValueBlue heeft nog wel enkele uitdagingen. “Deze zijn met name gebaseerd op de schaal van de organisatie, de financiële middelen en uitvoeringskracht die we tot nu toe hadden”, legt Jelle uit. “Vanwege onze snelle groei en de opening van ons kantoor in de VS hebben we al goed op deze punten in kunnen spelen. Zo is bijvoorbeeld ons marketingteam uitgebreid van twee naar acht personen, zien wij kansen in voor ons nieuwe industrieën en zijn we in de Verenigde Staten in gesprek met potentiële klanten.”

Indrukwekkend
Volgens Gartner moeten EA tool-leveranciers voldoen aan de volgende categorieën om opgenomen te worden in de Maqic Quadrant; inkomsten uit een EA-licentie of 7,5 miljoen dollar omzet per jaar en een omzetgroei van 50% op jaarbasis hebben. “ValueBlue introduceerde BlueDolphin in 2014 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Jelle: “Vanwege onze snelle groei en indrukwekkende klantbeoordelingen is het een dubbel indrukwekkende prestatie waar we heel trots op zijn.”

Gartner, Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools, Marty Resnick, James McGovern, 22 oktober 2019.
Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of service die wordt weergegeven in zijn onderzoekspublicaties en adviseert technologiegebruikers niet alleen leveranciers met de hoogste beoordelingen of andere aanduidingen te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner is de opinie van de onderzoeksorganisatie van Gartner en dit mag niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over ValueBlue
ValueBlue heeft BlueDolphin ontwikkeld, het SaaS-samenwerkingsplatform dat het digitale landschap en de bedrijfsprocessen van organisaties in kaart brengt.

BlueDolphin brengt alle data over de bedrijfsprocessen en het IT-landschap bij elkaar en vertaalt deze naar stuur- en verbeterinformatie, door middel van duidelijke visualisaties en rapportages. BlueDolphin werkt simpel, zodat alle medewerkers van de organisatie het kunnen gebruiken als middel voor doelgerichte samenwerking en om inzichten te delen. Zo wordt de organisatie effectiever en kan op kosten worden bespaard.

Het bedrijf is in 2011 opgericht en er zijn momenteel 40 medewerkers in Nederland werkzaam. BlueDolphin wordt nationaal en internationaal gebruikt door zo’n 100 organisaties, waaronder een groot aantal Nederlandse gemeenten, het Prinses Maxima Centrum, het Rijksmuseum, de Erasmus Universiteit, Heijmans, Boskalis en NIBC. Internationaal wordt BlueDolphin gebruikt door onder meer FIS Global en Superior Tank.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht