Industry Wire

Geplaatst door PSD2 Marketplace

Vernieuwde PSD2 Marketplace

De Payments Services Directive 2 (PSD2) is de implementatie van een EU-richtlijn die de verdere standaardisatie van het betalingssysteem in de Europese Unie waarborgt. De doelstellingen van PSD2 zijn: een gelijkwaardig speelveld creëren door regulering voor aanbieders van online betaaldiensten, de veiligheid van het Europese betalingsverkeer verhogen, de consument meer veiligheid bieden en concurrentie op de uniforme betaalmarkt bevorderen om innovatieve online betaaldiensten te stimuleren en de kosten voor consumenten te verlagen. Bovendien biedt PSD2 derde partijen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de betaalrekeningen van consumenten, maar alleen als consumenten hun toestemming geven.

Context
Sinds de komst van PSD2, is er een enorme toename in de vraag naar PSD2-diensten. Dit omdat PSD2 een enorm potentieel biedt binnen de Europese betaalmarkt. Met de toenemende vraag naar PSD2-oplossingen is er behoefte aan transparantie over de aangeboden PSD2-diensten in de markt.

De PSD2 Marketplace
Als toonaangevend Europees kanaal, ontworpen om ervoor te zorgen dat bedrijven en klanten de maximale waarde uit PSD2-oplossingen halen, creëert PSD2 Marketplace maximale transparantie over aangeboden PSD2-producten en -diensten en hun (unieke) toegevoegde waarde in het PSD2-ecosysteem. Daarnaast voorziet PSD2 Marketplace continu alle partijen in het (Europese) PSD2-ecosysteem van het laatste nieuws en inzichten.
De PSD2-marktplaats verbindt consumenten en bedrijven met relevante PSD2-oplossingen in de markt en vervult daarom een ​rol als matchmaker.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht