Industry Wire

Geplaatst door Vodafone

Vodafone en ESL introduceren de ‘Vodafone 5G ESL Mobile Open’: het eerste internationale mobile esportstoernooi via 5G ter wereld

Vodafone en ESL, de grootste esportsorganisatie ter wereld, introduceren samen de Vodafone 5G ESL Mobile Open: een online mobile gamingtoernooi waar voor het eerst in de geschiedenis van de internationale esportscompetitie een finale realtime via een lokaal 5G-netwerk wordt gespeeld. Het toernooi, waar de mobile games Asphalt 9: Legends en de multiplayer battle royale-titel PUBG MOBILE worden gespeeld, start op 31 mei en eindigt in Milaan op 29 september 2019.

Het internationale toernooi bestaat uit online kwalificatierondes en live kwalificatierondes op ESL One Birmingham, ESL One Keulen en Gamescom in Duitsland. De online kwalificaties kunnen gespeeld worden door deelnemers in alle 17 landen waarin Vodafone actief is, op iOS en Android en via elke internetverbinding.

Finalerondes op 5G
De finalerondes tijdens de Milan Games Week op 28 en 29 september worden voor het eerst in de esportsgeschiedenis realtime op het 5G-netwerk gespeeld. Tijdens dit evenement krijgt iedereen de kans om voor het eerst de hoge snelheid van Vodafone’s 5G-netwerk voor gaming te ervaren. Tijdens de finale maken deelnemers kans op de prijzenpot van € 165.000 die wordt verdeeld over alle finalisten*.

Louise Meijer, director Brand & Communications voor VodafoneZiggo Nederland: ‘We zien dat mobile gaming en esports in Nederland blijft groeien in populariteit. Als ‘het netwerk voor gamers’ zijn we dan ook ontzettend trots op onze samenwerking met ESL en het toernooi. Hiermee geven we zowel hardcore als casual gamers de mogelijkheid om hun mobile gamingprestaties te verbeteren en een hoger niveau te bereiken. We hopen natuurlijk op een Nederlandse kampioen, zodat hij of zij ook realtime Vodafone’s 5G-netwerk in Milaan kan ervaren, inclusief de korte responsetijden (low latency) en hoge snelheden.’

‘Samen met Vodafone brengen we een aantal van de populairste mobile games naar een competitief esportsformat, waarmee we zowel hardcore esportsfans als casual gamers bereiken’, aldus Ralf Reichert, CEO van ESL. ‘We geloven in de opkomst van mobile esports en kijken er dan ook erg naar uit om dit project samen met Vodafone te verwezenlijken tijdens het internationaal uitrollen van hun 5G-netwerk.’

#PlayFaster: Vodafone Nederland en gaming
Om op topniveau te gamen heb je de beste technologie en een sterke verbinding nodig. In een game kan de kleinste vertraging op het netwerk game over betekenen. Daarom is Vodafone sinds april 2018 wereldwijd hoofdsponsor van ESL. Met het #PlayFaster platform geeft Vodafone de Nederlandse gamers wat zij willen: unieke gaming smartphones (ASUS ROG Phone) en exclusieve toegang tot internationale ESL events. De Vodafone 5G ESL Mobile Open is het nieuwste onderdeel van dit #PlayFaster platform.

Aanmeldingsprocedure
Aanmelden voor de online kwalificatierondes kan via de website https://pro.eslgaming.com/mobileopen/home, waar meer informatie over het toernooi te vinden is, evenals leaderboards, hoogtepunten, commentatorclips, video’s en verslaggeving van de evenementen. Ook worden hier tijdschema’s voor ESL One en Gamescom weergegeven.

* Dit is inclusief de hoofdprijs van € 14.000 voor de winnaar van Asphalt 9: Legends en de hoofdprijs van € 40.000 voor het winnende PUBG MOBILE-team.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht