Industry Wire

Geplaatst door AiSalon

Wereldwijde AI-community AiSalon vanaf de start succesvol in Nederland!

AiSalon.ai, de wereldwijde community die ondernemers, ontwikkelaars, onderzoekers, beleidsmakers, investeerders en nieuwsgierigen samenbrengt, is onlangs van start gegaan in Amsterdam.

AiSalon is een wereldwijde community voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling en het gebruik van AI-technologie. Het initiatief werd genomen door Jeffrey D. Abbot van Blitzscaling Ventures uit San Francisco. In juli 2023 sprak hij op een Techleap bijeenkomst in het kantoor van BrainCreators. Daar klikte het direct met Jasper Wognum, de CEO van BrainCreators, wat leidde tot een opname voor de Automagic Podcast.

Deze ontmoeting legde de basis voor AiSalon. Toen Jeff de AiSalon-community lanceerde, die momenteel 19 chapters over de hele wereld omvat, vroeg hij BrainCreators om maandelijks evenementen te organiseren in hun kantoor in de Houthavens in Amsterdam. Vanaf de tweede editie sloot Techleap zich aan als partner, waardoor de tech-community breed kon worden aangesproken.

De missie van AiSalon is om de kracht van AI te benutten voor positieve verandering en vooruitgang op mondiaal niveau, terwijl het tegelijkertijd een inclusieve en ondersteunende community opbouwt. Deze community wordt gedreven door een gedeelde passie voor technologische vooruitgang en maatschappelijke impact.

AiSalon Amsterdam heeft een informele insteek en richt zich op het versterken en uitbreiden van het netwerk van de bezoekers. Elke editie begint met een of twee sprekers, gevolgd door 1-minuut pitches van iedereen die een demonstratie wil geven, variërend van een idee tot een volledig product. Daarna kunnen de bezoekers vrij rondlopen tussen de demotafels, onder het genot van een snack en een drankje. De avond eindigt steevast in een gezellige borrel.

BrainCreators is een bedrijf dat nieuwe producten ontwikkelt op basis van AI-technologie en op de markt brengt, waaronder de succesvolle digitale weginspecteur INSPECH en de digitale toezichthouder op het water, SEAGULL Surveillance. Techleap vervult een cruciale rol in het kwantificeren en versnellen van het tech-ecosysteem van Nederland, waarbij programma’s en initiatieven worden aangeboden om de toegang tot kapitaal, markt en talent te verbeteren.

Jeff Abbott, founder van AiSalon zegt: “Met AiSalon Amsterdam zetten we een nieuwe stap om onze Europese community te laten floreren. Dankzij onze partners, BrainCreators en Techleap, verbinden we niet alleen mensen, maar ook ideeën en kansen. Samen smeden we een toekomst waarin AI gedreven wordt door innovatie én inclusie.”

Bijna elke maand wordt er een AiSalon georganiseerd in het kantoor van BrainCreators, The Flow, in Amsterdam. De derde editie van AiSalon vindt plaats op donderdag 20 juni in Amsterdam en zal inspirerende sprekers hebben, waaronder Daniel Gebler, CTO van Picnic. Dit evenement wordt gesponsord door KPN, Twintos en MaxCredible.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze link: https://lu.ma/02bl51yl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht