Industry Wire

Geplaatst door Eurocloud

Winnaars EuroCloud Nederland Awards 2015 bekend

Amsterdam, 19 juni 2015 — EuroCloud Nederland heeft voor de vijfde keer de jaarlijkse EuroCloud Awards uitgereikt. De jury heeft uit de ongeveer vijftien inzendingen een selectie gemaakt van de bedrijven die hun inzending konden verdedigen. De feestelijke ceremonie vond plaats in de fraaie conferentieruimte van Capgemini in Utrecht. De winnaars dingen mee naar de EuroCloud Europe Award verkiezing die tijdens de EuroCloud Conference (Barcelona, 7–8 oktober) wordt gehouden.

Best Business Case Private Sector: Calendar42 met een dynamisch planningssysteem, in gebruik bij Aegon.

Winnaar Best Business Case Publieke sector: iReckon/Microsoft met een voor de gemeente Breda ontwikkeld watermanagement-game en -systeem

Winnaar Best Cloud Product: AntTail met een end-to-end kwaliteitssysteem voor de supply chain in de farmaceutische sector, in gebruik bij MSD

Winnaar Best Cloud Start-up: Mochadocs contractmanagement cloud service

Winnaar Capgemini Publieksaward: Calendar42

Opmerkelijk was dat voor het eerst Internet-of-Things toepassingen (watermanagement bij de gemeente Breda, tracking & tracing van geneesmiddelen (MSD)) werden ingezonden. Ook Location Based Services breken door (OpOrde.nu bij de gemeente Diemen). Verder werd weer eens duidelijk dat via integratie met behulp van webservices en API’s de meest innovatieve toepassingen tot stand komen. De PostNL case liet zien dat ook Enterprises niet meer terugschrikken om complexe en bedrijfsbrede cloudimplementaties door te voeren, ook van hun primaire bedrijfsapplicaties.

De jury bestond uit voorzitter Richard Nijhoff (VP B2B Innovation bij Liberty Global), Paul Kerseboom (onder meer Cloud Platform Services country lead NL bij Capgemini), Peter Vermeulen (oprichter en eigenaar van Pb7 Research), Robbert Hoeffnagel (hoofdredacteur CloudWorks), Hans Timmerman (bestuurslid EuroCloud Nederland en CTO EMC Nederland) en Jan Aleman (bestuurslid EuroCloud Nederland en CEO Servoy).

EuroCloud Nederland feliciteert alle winnaars en bedankt de overige genomineerden Bynder, Sogeti/PostNL, OpOrde.nu, Minox Software voor hun participatie aan het programma en de niet-genomineerde inzenders voor de genomen moeite. Deze vijfde editie werd gesponsord door Capgemini, EMC en VMWare. CloudWorks was mediasponsor.

#ecnlawards2015

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht