Industry Wire

Geplaatst door Wireless Logic

Wireless Logic tekent wereldwijde reseller-overeenkomst met Starlink

Een volledige managed service combineert mobiele en satellietconnectiviteit om de opties voor wereldwijde IoT en ondernemingen wereldwijd uit te breiden

Eindhoven – Wireless Logic, de wereldwijde aanbieder van IoT-connectiviteitsplatforms, heeft de geautoriseerde resellerstatus veiliggesteld voor Starlink van SpaceX. Met deze overeenkomst integreert Wireless Logic Low Earth Orbit (LEO) satellietconnectiviteit in haar uitgebreide portfolio van managed services. Hierdoor biedt Wireless Logic nog meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor wereldwijde IoT-implementaties.
Wireless Logic maakt gebruik van de wereldwijde support capaciteit van haar dochteronderneming Blue Wireless om een geïntegreerde managed service te bieden die zowel LEO-technologie als LTE/5G, dataplannen, installatie en on-site ondersteuning combineert in meer dan zeventig landen wereldwijd. Dit alles wordt ondersteund door gegarandeerde SLA’s over uptime en snelheid. Wireless Logic verwierf Blue Wireless in 2023 om haar aanwezigheid in Azië-Pacific (APAC) en Noord- en Zuid-Amerika te versterken, terwijl ze haar aanbod rond vaste draadloze toegang verbetert.
Baanbrekende satellietconnectiviteit
Oliver Tucker, CEO van Wireless Logic zegt hierover: “Het benutten van mobiele en satellietconnectiviteit biedt het beste van twee werelden, gezien de voordelen van beide technologieën. We zien deze overeenkomst als een mijlpaal die onze toewijding aan innovatie onderstreept. Terwijl mobiel de beste basis blijft voor veel toepassingen, is de toevoeging van satellietconnectiviteit baanbrekend. Vooral in uitdagende, grensoverschrijdende omgevingen en gebieden met een zwakke dekking. Wireless Logic gelooft in het zorgvuldig afwegen van alle aspecten van connectiviteit om de meest geschikte optie te bieden voor elke implementatie. Op deze manier kunnen wij onze oplossingen nog beter afstemmen op de zakelijke doelstellingen van klanten.”
Ivan Landen, CEO van Blue Wireless voegt toe: “Onze klanten vertrouwen op ons om hoogwaardige connectiviteit te garanderen, ongeacht hoe afgelegen of veeleisend hun activiteiten ook zijn. Door gebruik te maken van de gecombineerde kracht van 5G/LTE en satelliettechnologieën, kunnen we een unieke propositie bieden voor sectoren zoals energie, landbouw, mijnbouw, bouw en maritiem. Dit geldt ook voor andere organisaties die behoefte hebben aan veerkrachtige filiaal-, draagbare of mobiele connectiviteit. Ons Global Managed LEO-aanbod helpt klanten wereldwijd om een antwoord te vinden voor uitdagingen zoals inkoop, installatie, support en het waarborgen van prestaties tijdens de levensduur.”
Over Starlink by SpaceX
Starlink levert high-speed, low latency internet aan gebruikers over de hele wereld. Als ’s werelds grootste en meest geavanceerde satellietconstellatie in een lage aardbaan, levert Starlink breedbandinternet dat streaming, online gaming, videogesprekken en nog veel meer kan ondersteunen. Starlink wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door SpaceX. Ga voor meer informatie naar https://www.starlink.com/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht