Industry Wire

Geplaatst door Mendix

WRSTBND’s nieuwe contactloze platform ondersteunt op veilige wijze live concerten en evenementen

Live evenementen klaar voor veilige comeback dankzij low-code van Mendix

  • Tech-bedrijf WRSTBND introduceert het Passport-platform en maakt het bijwonen van live evenementen veiliger
  • Het met Mendix gebouwde platform integreert RFID-scanners, digitale wallets en mobiele apparaten met backend-ticketsystemen, aankoop- en inlogsystemen
  • Het technologieplatform is gebouwd met low-code en is geschikt voor evenementen van 500 tot 50.000 deelnemers
  • Het platform is gebouwd door slechts drie Mendix-ontwikkelaars, waar anders 15 traditionele ontwikkelaars nodig zouden zijn geweest

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, kondigt aan dat WRSTBND, een in New Orleans gevestigd techbedrijf gespecialiseerd in live evenementen, Passport heeft geïntroduceerd. Dit is een innovatieve applicatie voor capaciteitsbeheer die live evenementen zowel veiliger als toegankelijker maakt voor bezoekers. De oplossing is direct inzetbaar.

Het contactloze registratie- en ticketplatform van WRSTBND combineert RFID-scanhardware, edge computing en real-time mobiele transacties en koppelt die aan back-endprocessen. Het platform is in z’n geheel gebouwd met het Mendix low-code platform.

De geïntegreerde oplossing van Passport speelt in op verschillende trends. Zo biedt het een innovatieve oplossing voor organisatoren van live optredens en evenementen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen op het gebied van veiligheid en gezondheid tijdens en na de pandemie. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs aangaf, zal de anderhalvemeter-samenleving tot ver in 2021 duren. In de Verenigde Staten voorspelde Dr. Anthony Fauci dat de entertainmentindustrie live evenementen zonder beperkingen niet eerder kan hervatten dan in de herfst van 2021. Dat kan alleen als minstens 70% van de bevolking gevaccineerd is, waardoor groepsimmuniteit ontstaat.

Onder deze omstandigheden heeft WRSTBND tijdens de feestdagen van 2020 Passport ingezet tijdens “Celebration in the Oaks“, een jaarlijks lichtfestival in het historische New Orleans City Park. De organisatoren bouwden het evenement om van een wandeltocht naar een autorit van vier kilometer, en deden een beroep op WRSTBND om die omschakeling in goede banen te leiden.

“Met Mendix konden we een volledig op maat gemaakt reserveringsplatform bouwen waarmee 40.000 tot 50.000 bezoekers konden reserveren op een zelfgekozen tijdstip tijdens de feestdagen. We werkten met meerdere prijsniveaus, terwijl we ook de parkeercapaciteit en verkeersstroom in de gaten konden houden”, aldus Conway Solomon, CEO van WRSTBND. “Het kostte ons met hulp van Mendix slechts tien dagen om de op maat gemaakte interfaces te bouwen, compleet met een mobiel betalingssysteem en een webbased backend.”

De directie van WRSTBND heeft meer dan tien jaar ervaring met het gebruik van technologie tijdens producties van live evenementen. Solomon noemt low-code softwareontwikkeling met Mendix de doorbraak die het bedrijf in staat stelt om snelle resultaten en ROI te behalen met op maat gemaakte, schaalbare oplossingen.

Personalisatie door sensoren

Ook installeerde WRSTBND ultrahoge frequentie RFID-sensoren in New Orleans City Park om bezoekers te volgen en het verkeer in goede banen te leiden. Op een afstand van maximaal 6 meter lazen de sensoren het ticket op het dashboard van elke auto, waarna ze de namen van de kinderen in de auto op een ‘nice’-display en de ouders op een ‘naughty’-bordje lieten zien – een mooi vleugje personalisatie.

Ondersteuning voor contactloze digitale betalingen en transacties

Om veilige, contactloze transacties te kunnen verrichten, hebben de ontwikkelaars van WRSTBND digitale wallets als Apple Pay en Google Pay geïntegreerd met de fysieke polsbandjes. Hierdoor worden contant geld en creditcards overbodig en verminderen de problemen met frauduleuze transacties. Deze koppeling zorgt ervoor dat WRSTBND inspeelt op een andere trend: volgens onderzoek van Jupiter Research zal het gebruik van digitale wallets door consumenten met 83 procent omhoogschieten en rond 2025 uitgroeien tot een markt van 10 biljoen dollar.

De scanners die worden gebruikt om de polsbandjes en digitale pasjes te lezen, bevatten een Raspberry PI-databaseprocessor, waardoor real-time communicatie met de database mogelijk is. Het is een mooi voorbeeld van ‘edge computing’, een groeiende technologietrend die de rekenkracht precies daar plaatst waar de transactie plaatsvindt. Voltooide transacties worden vervolgens geüpload naar het backend-systeem van WRSTBND via de Mendix-cloud.

Substantiële waarde

WRSTBND onderzocht het bouwen van een platform eerst met behulp van Java en het maakte gebruik van offshore coding shops. Solomon zegt daarover: “Die opties waren onbetaalbaar en te rigide voor een normaal jaar waarin we twintig tot dertig evenementen draaien. Met Mendix kan mijn driekoppige ontwikkelteam binnen enkele dagen productieklaar werk leveren. Een ervaren Mendix-ontwikkelaar levert hetzelfde hoogwaardige werk van vijf traditionele ontwikkelaars. Dat is een substantiële waarde die ik niet genoeg kan benadrukken.”

“Het gemak van ontwikkelen met Mendix stelt ons in staat om snel met complexe oplossingen te komen”, vervolgt Solomon. Als voorbeeld noemt hij Passport’s nieuwe mogelijkheid om een geschikte datum en tijdstip vast te leggen voor temperatuurcontroles en andere gezondheidsgerelateerde informatie. Het is een uitbreiding van Passport’s mogelijkheid om ID’s bij te houden om leeftijd te checken voor de aankoop van alcoholische dranken.

WRSTBND, ruim twee jaar geleden opgericht door Solomon en CTO Jonathan Foucheaux, was oorspronkelijk een software-divisie binnen Solomon Group. Solomon Group is een vooraanstaande evenementenaanbieder, decormaker en ontwerper voor grote sportevenementen zoals Super Bowl XLVII, muziekfestivals, conferenties en musea.

“Mijn team startte in 2013 met Mendix”, zegt Solomon. “Zodra we de wereld van low-code betraden, konden we FileMaker en Quick Base overboord gooien. Relationele databases en spreadsheets hebben niet de functionaliteit om evenementen zo te verbeteren dat ze een verschil maken voor de bedrijfsresultaten van de klant.”

Rendement op low-code

Het rendement op low-code is aanzienlijk. Een vroegere app, geïmplementeerd door de Solomon Group, plaatste IoT-sensoren op tourniquets in het New Orleans Convention Center. Het systeem leverde data aan de door Mendix gebouwde applicatie en gaf de brandweer real-time informatie over de bezoekerscapaciteit van het gebouw. Hierdoor verkochten de organisatoren op één dag voor 700.000 USD meer aan tickets.

“Bij Mendix willen we business experts en software-ontwikkelaars de juiste tools en mogelijkheden geven, zodat zij complete, probleemloze oplossingen kunnen bouwen voor het volledige scala aan eindgebruikers, klanten en medewerkers”, zegt Gordon Van Huizen, VP Platform Strategy bij Mendix. “Het is mooi om te zien dat bedrijven als WRSTBND grenzen verleggen met deze innovaties en tastbare resultaten laten zien. We zijn er zeker van dat hun oplossing gekopieerd zal worden door anderen, als de branche veilig opstart en terugkeert naar de schaal die het gewend was.”

Klik hier om gratis toegang te krijgen tot de content van Mendix World, ’s werelds grootste virtuele low-code conferentie. Meer dan 60 sessies, waaronder meer dan 20 door klanten, bestrijken het hele scala aan low-code applicatie-ontwikkelingsthema’s, van strategie tot praktijkgerichte platformtraining.

Lees meer over het Mendix Platform

————–

Achtergrond

In een door een pandemie ontwrichte wereld is software de nieuwe levensader van ons dagelijks leven en de lijm die de wereldeconomie bijeenhoudt. Traditionele software-ontwikkeling duurt echter veel te lang en levert vaak niet de gewenste business resultaten op en sluiten niet aan bij de behoeften van gebruikers. Zelfs vóór Covid-19 waren er wereldwijd niet genoeg professionele software-ontwikkelaars om alle software te bouwen die momenteel nodig is. De wereldwijde pandemie heeft de al heersende software- en bedrijfscrisis versneld. Low-code software-ontwikkeling biedt hiervoor een oplossing. Low-code van Mendix is een krachtige, visuele benadering voor software-ontwikkeling die citizen en professionele ontwikkelaars in staat stelt om meer dan 10x sneller cloud-native applicaties te maken, zowel voor web als mobiel, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica; allemaal via een intuïtieve grafische gebruikersinterface. Voor meer informatie over hoe Mendix helpt bedrijven te transformeren kijk op: www.mendix.com.

Over Mendix

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht