Deel dit artikel
-

Aldi gaat toch e-commerce uitproberen

Lang zag Aldi e-commerce als kostenpost en niet als manier om geld te verdienen, maar dat idee begint te veranderen. Het bedrijf gaat experimenteren met online verkoop in Engeland en mogelijk in Duitsland, Spanje en Portugal.

Anonieme ingevoerde bronnen zeggen tegen vakuitgave Lebensmittel Zeitung dat Aldi daartoe voorbereidende stappen zet. De internationale leiding van de discounter begint in te zien dat het mogelijk is om op internet rendabel een supermarkt te draaien. Dat is de reden waarom Aldi eerst voor Engeland kiest.

In Engeland wordt zo’n vijf procent van de dagelijkse boodschappen via internet gedaan. Dat is het meeste van Europa, dus voor Aldi het meest geschikte land om dit voor de Duitsers nieuwe concept uit te proberen.

Details van de Engelse proef, zoals lanceringsdatum, technologiepartners, lanceringstrategie en omvang van het assortiment, zijn niet bekend.

Marktonderzoeker IGD verwacht dat de online omzet van supermarkten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwistersland en Nederland tussen 2012 en 2016 zal verdubbelen. Engeland neemt daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening, maar het is onmiskenbaar dat steeds meer Nederlandse consumenten hangend op de bank hun boodschappen kunnen doen met laptop, tablet of telefoon.

Foto: Sammy Zimmermanns (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond