Deel dit artikel
-

Bieden op Warner Music begonnen

Time Warner is begonnen met de verkoop van platenmaatschappij Warner Music. Een van de gegadigden is EMI, maar of mededingingsautoriteiten een dergelijke overname goedkeuren is nog maar de vraag.

Al eerder werd bekend dat Time Warner , zoals AOL Time Warner sinds kort is gaan heten, af wil van de platenmaatschappij. Toen dook ook al de naam op van EMI als mogelijke gegadigde. Volgens de Wall Street Journal heeft EMI al 1 miljard dollar geboden en een aandeel van 20 tot 25 procent in het gecombineerde EMI/Warner Music.

De kans dat een dergelijke overname slaagt lijkt klein, aldus bronnen die goed op de hoogte zijn van de onderhandelingen, meldt de krant. Een verkoop aan EMI lijkt bijna zeker op bezwaren te stuiten bij mededingingsautoriteiten, in zowel de Verenigde Staten als Europa.

Omdat verkoop aan EMI een langdurige en onzekere kwestie is en Time Warner de verkoop snel wil afronden, liggen er ook mogelijkheden voor andere gegadigden, zoals Edgar Bronfmann jr, de ex-ceo van Seagram die onlangs zijn bod op Vivendi Universal zag mislukken, en investeerder Nelson Pelz van Triarc.

Warner Music moet naar verwachting 2 miljard dollar opleveren. Los daarvan bezit Time Warner ook nog de Warner-muziekuitgeverij. Wanneer de verkoop van de platenmaatschappij is afgerond, wil Time Warner de muziekuitgever ook snel van de hand doen, aldus de Wall Street Journal. Dit zal naar schatting 1,2 miljard dollar opleveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond