Deel dit artikel
-

Birchbox landt in Europa met overname

Birchbox neemt het Franse Joliebox over en koopt daarmee marktposities in Frankrijk, Engeland en Spanje. De bedrijven verkopen online abonnementen op doosjes met proefmonsters cosmetica.

Hoeveel het Amerikaanse Birchbox voor Joliebox betaalt, wordt niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de twaalf miljoen dollar durfkapitaal voldoende is om 35 man aan het Newyorkse team van negentig toe te voegen.

Birchbox is een aansprekend voorbeeld van een betrekkelijk nieuwe vorm van e-commerce. Het bedrijf heeft geen klanten, maar abonnees. Zij betalen iedere maand tien dollar om een doosje met proefmonsters van cosmetica te ontvangen. Nooit is duidelijk welke middelen van welk merk dat zullen zijn. Als het middel de ontvanger aanspreekt, kan zij of hij het kopen op de site van Birchbox.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zo’n honderdduizend abonnees in Amerika. Dat zou een maandelijkse bruto omzet opleveren van een miljoen dollar. Hoeveel klanten de Amerikaanse onderneemsters Hayley Barna en Katia Beauchamp in Europa overnemen, is niet bekend. Ze noemen het aantal ‘significant’.

Barna en Beauchamp vierden eerder deze week de tweede verjaardag van hun bedrijf. Accel Partners is een van de investeerders in het bedrijf.

Foto: Sarah Wulfeck (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond