Deel dit artikel
-

Coolblue serveert een dropshot

Coolblue opent vandaag een nieuwe shop Tennisracketstore.nl. Daarmee betreedt het bedrijf voor het eerst de sportmarkt. De opening sluit aan bij de strategie van Coolblue om zich te specialiseren in steeds meer productcategorieën.

Consumenten hebben bij Tennisracketstore.nl keuze uit zo’n 250 verschillende tennisrackets en honderden bijbehorende accessoires. Het assortiment accessoires is zeer breed; van 35 soorten grips tot 89 verschillende tennistassen. In het magazijn van Coolblue in Tilburg staat zelfs circa 100 km aan tennissnaren te wachten op nieuwe eigenaren.

Als merken worden onder meer Wilson, Babolat, Head, Prince, Yonex en Dunlop gevoerd.

Sport is de volgende productcategorie in een iets meer dan een maand tijd. Eerst voegde het witgoed tot aan zijn assortiment, in maart outdoor. Die maand gingen Rugzakcenter.nl, Tentcenter.nl, Slaapzakstore.nl, Zaklampcenter.nl en Zakmesshop.nl de lucht in.

Deel dit bericht

7 Reacties

Serge

Kijk, mooie ontwikkeling! Ben benieuwd hoe Coolblue de online sportmarkt kan wakker schudden.

Jan Jaap

Gaan we nu van elke shop van Coolblue melding krijgen op Emerce? Ik heb ook een extra webshop geopend – krijg ik nu ook een artikeltje omdat ik de Belgische markt opga?

Redactie Emerce

De nieuwswaarde zit hem in het feit Coolblue de verbreding opzoekt en daarmee een concurrent wordt voor nichespelers. En daar schijnen nogal wat websites, valt ons op, slecht tegen te kunnen.

Daan van Beek

Coolblue heeft niet alleen uitgekiende infrastructuur en interessante data-driven cultuur maar is ook niet voor niets uitgeroepen tot de Slimste organisatie van 2012. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe lang ze de verbreding van het assortiment en bijbehorende spectaculaire groei kunnen volhouden. Ik denk lang, maar er zullen altijd nieuwe bedreigingen komen. Nieuwe concurrenten zullen Coolblue gaan uitdagen.

johan

Coolblue opent iedere week een nieuwe website.. het is wachten dat ze van bijv wcpapiershop..nl naar groenwcpapiershop.nl gaan..

Ik lees jullie artikele graag maar deze lijkt gesponseerd geen probleem jullie moeten ook eten maar zet het er even bij.

Jan Libbenga (Emerce)

Jammer voor je, maar dit bericht is niet betaald. Geen enkel bericht trouwens.

Bas

Dit is niet de eerste keer dat Coolblue de sportmarkt betreedt. In 2013 en 2014 verkochten ze een hele tijd sportkleding, in ieder geval hardlopen. Daar hebben ze toen de stekker uitgetrokken, wellicht was kleding toch een stuk moeilijker?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond