Deel dit artikel
-

Directie RIM treedt af

Directieleden Mike Lazaridis en Jim Balsillie van RIM, de maker van BlackBerry, treden af. Zij maken plaats voor de nieuwe CEO Thorsten Heins.

De geruchten deden al de ronde, maar werden zondag door het bedrijf zelf bevestigd. Mike Lazaridis en Jim Balsillie, jarenlang de gezichten van RIM, hebben hun taak als co-CEO neergelegd. Ze blijven wel betrokken bij de onderneming. Lazaridis wordt vicevoorzitter van de raad van bestuur, en Balsillie blijft deel uitmaken van de directie. De gedoodverfde opvolger van het duo, Barbara Stymiest, wordt bestuursvoorzitter.

Lazaridis en Jim Balsillie zeggen dat zij het besluit zelf genomen hebben. “We waren het er over eens dat RIM nieuw leiderschap kon gebruiken.”

Thorsten Heins (54, foto boven) werkt al sinds 2007 voor RIM, en komt van de Duitse industriereus Siemens.

RIM heeft het al enige tijd moeilijk. Afgelopen zomer meldde de Canadese maker van de ooit razend populaire BlackBerry voor het eerst een teruggang in omzet, en besloot het bedrijf 2000 banen te schrappen.

Daarna sloeg het noodlot nogmaals toe: dit najaar konden gebruikers dagenlang geen gebruik maken van hun BlackBerry door een opstopping bij de servers. De compensatie, gratis te downloaden apps ter waarde van 72 euro, vonden veel gebruikers onacceptabel.

Ook de tablet Playbook werd geen succes. Volgende maand verschijnt een nieuw OS, dat het apparaat iets interessanter moet maken.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond