Jan Libbenga
 • Jan Libbenga

 • 3.700 artikelen
 • 146.430.391 views
 • 8.212 reacties

Jan Libbenga

Werkt bij
Emerce
Linkedin
http://www.linkedin.com/pub/jan-libben...
Google+
https://plus.google.com/+JanLibbenga/p...

Jan Libbenga is vast lid van de redactie van Emerce en werkzaam als freelance journalist, met economie en technologie als belangrijke interessegebieden. Hij schreef ook diverse boeken, onder meer over 60 Jaar Televisie, Icesave en Pieter Lakeman.

Artikelen van Jan Libbenga

 • 21 augustus 2017 06:12

Bits of Freedom gaat nu ook rechtszaken voeren

Bits of Freedom wil expliciet op zoek gaan naar een breder publiek. Naast de ‘professionals’ en de betrokken cirkel van mensen die men op dit moment bedient, wil de Nederlandse digitale burgerrechtenorganisatie proberen om de potentieel geïnteresseerde beter aan te spreken. Dat staat in het zojuist verschenen jaarverslag. Daarnaast wordt een middel toegevoegd: het voeren van rechtszaken.

 • 15 augustus 2017 08:27

BREIN mag getuigen horen in hostingzaak

BREIN mag volgende maand van de rechtbank Den Haag oud-bestuurders van Ecatel Ltd horen, een hostingbedrijf met eigen servers in Amsterdam. BREIN heeft de afgelopen jaren bij herhaling geconstateerd dat Ecatel websites faciliteerde met inbreukmakend materiaal.

 • 11 augustus 2017 06:07

Snap verkoopt nog geen 64.000 Spectacles

De introductie van Snap van camerabrillen is geen succes geworden. Tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers onthulde het bedrijf dat de verkoop van hardware in het tweede kwartaal 5,4 miljoen dollar heeft opgeleverd. Dat zijn omgerekend zo’n 41.000 paar brillen.

 • 10 augustus 2017 07:55

‘Omzet Snap naar 3 miljard dollar in 2019’

De omzet van Snap Inc. zou in 2019 kunnen groeien naar 3 miljard dollar, al blijft de achterstand op Instagram bestaan. Die kan tegen die tijd zelfs zo’n 10 miljard dollar aan advertentieomzet binnenslepen, verwacht Citi Research.

 • 7 augustus 2017 09:59

Martine de Ridder stopt met Fashiolista

Martine de Ridder stopt met haar online modeplatform Fashiolista. Dat maakte ze dit weekend bekend op haar vlog. Zij noemt een verschil van inzicht met de investeerders de belangrijkste oorzaak. “Het zat hem in de korte termijn versus lange termijn visie.”

 • 4 augustus 2017 06:20

Uw-rollator.nl opent eerste Experience Store in Den Bosch

Ook aan rollators wordt online verdiend. Webwinkel Uw-rollator.nl, die zich graag profileert als ‘dé grootste rollator-specialist van Nederland’, heeft in Den Bosch een eerste Experience Store geopend, waar klanten de mogelijkheid hebben om meer dan 20 verschillende binnen en buiten rollators uit te proberen.

 • 3 augustus 2017 11:01

Bunq verslikt zich vooral in de communicatie

De helpdesk van bunq schijnt overuren te draaien na alle ophef over nieuwe tarieven. Een rekening bij de mobile only bank blijft gratis, maar voor diensten waar de gemiddelde bankklant moeilijk zonder kan, zoals een bankpas, moet plotsklaps 7,99 euro per maand worden betaald. Dat is, anders dan bunq zelf beweert, onder een groot deel van de klanten erg slecht gevallen.