Jan Libbenga
 • Jan Libbenga

 • 3.887 artikelen
 • 157.080.492 views
 • 8.648 reacties

Jan Libbenga

Werkt bij
Emerce
Linkedin
http://www.linkedin.com/pub/jan-libben...
Google+
https://plus.google.com/+JanLibbenga/p...

Jan Libbenga is vast lid van de redactie van Emerce en werkzaam als freelance journalist, met economie en technologie als belangrijke interessegebieden. Hij schreef ook diverse boeken, onder meer over 60 Jaar Televisie, Icesave en Pieter Lakeman.

Artikelen van Jan Libbenga

 • 16 juni 2018 10:01

De ongemakkelijke strijd tegen nepnieuws

Sociale media worstelen al langere tijd met (politieke) beïnvloeding. Er liggen allerlei voorstellen op tafel om nepnieuws te bestrijden, maar zo makkelijk is dat niet. Hoe krijgen media weer grip op de waarheid?

 • 9 juni 2018 10:00

Emerce B2B Digital: ‘Het aankoopproces is vaak niet lineair’

Marketing automation, we lezen er al jaren over, maar wat levert het nu écht op? Niet alleen in views, maar gewoon in euro’s omzet? Jop Hessel van AFAS Software heeft er inmiddels ruime ervaring mee. Want AFAS levert een product dat je niet dagelijks aan klanten verkoopt. Hessel is een van de sprekers op Emerce B2B Digital dat komende week in Maarssen wordt gehouden.

 • 8 juni 2018 08:04

De Chinese toerist moet je pamperen

Nederlandse reisorganisaties moeten steeds vaker rekening houden met de (digitale) voorkeuren van Chinese toeristen. Dat bleek gisteren tijdens Emerce Travel in Amsterdam.

 • 6 juni 2018 06:18

1 miljoen euro voor blockchainplatform affiliate marketing

De Amsterdamse startup Attrace heeft in een private sale 1 miljoen euro binnengehaald van investeerders voor een marktplaats voor affiliate marketing op basis van blockchaintechnologie. Uitgevers en sitebeheerders kunnen via het systeem rechtstreeks afspraken maken met adverteerders.

 • 4 juni 2018 21:00

Apple maakt fingerprinting op iOS en macOS een stuk lastiger

Gebruikers van macOS en iOS zijn voortaan nog moeilijker te volgen voor marketingdoeleinden. Bedrijven kunnen nu nog aan de hand van bijvoorbeeld afwijkende fonts gebruikers identificeren. Apple maakt dit proces, fingerprinting, een stuk moeilijker waardoor iOS en Mac gebruikers minder goed zijn te onderscheiden.

 • 4 juni 2018 08:04

Ook straatmuzikanten gaan ‘contactloos’

Het Zweedse iZettle, binnenkort in handen van PayPal, lanceert samen met de organisatie Busk in London een contactloze betaaloplossing voor straatmuzikanten. De Londense burgemeester Saduq Khan belooft dat de oplossing in alle 32 stadsdelen wordt geïntroduceerd.

 • 30 mei 2018 09:55

‘Geen dominante Europese mobiele betaaloplossing’

Er komt geen dominante Europese mobiele betaaloplossing die in elk land te gebruiken is. Daarover was het panel dat gisteren sprak op Emerce Tech Live! het roerend eens. “Europa koestert diversiteit, wij moeten zorgen dat we die systemen aan elkaar lijmen,” vertelde Chiel Liezenberg, medeoprichter van Innopay en nu de man achter OK.