Deel dit artikel
-

Europese uitrol iPad 2 mogelijk vertraagd

De verkoop van de nieuwe iPad gaat in Amerika zo snel dat Europeanen mogelijk langer moeten wachten totdat zij hun Apple-tablet in handen krijgen.

Volgende week vrijdag begint Apple de verkoop van zijn nieuwe iPad buiten Amerika, ook in Nederland. Analist Brian White van Ticonderoga Securities vreest echter dat de grote Amerikaanse vraag voor langere wachtrijen in Europa gaat zorgen.

In de Verenigde Staten staan Apple-fans soms uren in de rij om als een van de eerste een nieuwe tablet te bemachtigen. Dat leidde ertoe dat de schappen afgelopen weekend binnen enkele uren al leeg waren en dat de nieuwe zending van dinsdag ook de deur uitvloog. Amerikanen die online bestelden zien de verwachte verzenddatum ook oplopen, nu tot vier à vijf weken.

In de afgelopen dagen zijn er naar schatting tussen de 500.000 en 1 miljoen nieuwe iPads verkocht.

De overweldigende vraag in Amerika leidt volgens analist White vermoedelijk tot druk op de Europese bevoorradingslijnen.

De processor van de nieuwe iPad is bijna twee keer sneller dan zijn voorganger, wat bijvoorbeeld zwaardere grafische toepassingen mogelijk maakt. Video en games zijn daar twee voorbeelden van. Daarnaast heeft de tablet een tweede camera, om mee te videobellen.

Apples eigen software voor de iPad is ook verfijnder. Niet enkel de videobewerkingssoftware is uitgebreider en eenvoudiger in gebruik. Ook muziekprogramma Garageband is toegankelijker en daardoor niet enkel meer voor getrainde musici een handig hulpmiddel:

Deel dit bericht

1 Reactie

Allround_it_er

Ben ik blij dat ik er al eentje heb! Precies om die redenen heb ik er eentje van de US laten meebrengen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond