Deel dit artikel
-

Eyeworks neemt marketingbedrijf Advance over

Eyeworks neemt het Hilversumse Advance over. Hiermee hoopt de televisieproducent de stap te maken naar ontwikkelaar en producent van interactieve platforms.

Over een overnamebedrag worden geen uitspraken gedaan.

Of Eyeworks niet bang is voor een eventueel imago van privacymisbruik dat aan Advance kan kleven is onbekend. Bij het bedrijf is men niet bereikbaar. Advance werd eind vorig jaar nog door het College Bescherming Persoonsgegevens op de vingers getikt omdat het op grote schaal de privacy van Nederlandse internetgebruikers schond. Het bedrijf verzamelde persoonlijke gegevens en verstrekte die zonder expliciete toestemming daartoe aan derde, commerciële partijen.

Het college constateerde dat Advance na bekendmaking van het privacymisbruik zijn site had aangepast op relevante onderdelen en nieuwe algemene voorwaarden publiceerde.

Eyeworks hoop de interactieve platforms waar Advance mee werkt zelf in te gaan zetten en aan te bieden aan adverteerders. Uiteindelijk moet er gewerkt worden naar een internationale uitrol.

Advance verzamelde eerder via sites als JeEchteLeeftijd.nl, WordIkRijk.nl en GoNoGo.nl met behulp van vragenlijsten persoonlijke gegevens van respondenten om door te verkopen aan adverteerders.

Deel dit bericht

1 Reactie

remarker

vestzak broekak overname. In beide bedrijven is Endit ruimschoots vertegenwoordigd. en na de negatieve publiciteit was ingrijpen hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om voortgang (lees: investering) veilig te stellen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond