Deel dit artikel
-

Google bindt strijd aan met vette vingers

Google introduceert een nieuw advertentieformaat ter bestrijding van het zogenoemde vette vinger-effect in apps, waarbij gebruikers op een smartphone per ongeluk op een advertentie klikken.

Volgens Trademob komt dat in 22 procent van de mobiele kliks voor. Adverteerders moeten vaak wel voor die kliks betalen. Om dit te voorkomen, introduceert Google een extra knop genaamd ‘Ga’ (door) naar de site.

Die knop verschijnt als gebruiker per abuis op de rand van een advertentie drukt. Meestal gebeurt dat bij het scrollen in een mobiele app.

Voor Google is een hogere conversie van belang, omdat men 55 procent van de markt voor mobiele advertenties in handen heeft. Niettemin betalen adverteerders steeds minder voor kliks.

Verdere details over de advertentieknop ontbreken nog, maar aangenomen wordt dat Google ze in eerste instantie in zijn eigen apps toegepast, zoals die van YouTube.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeremy Timessen

Inderdaad goed gedaan. Ik irriteer me er ook mateloos aan dat ik onder het scrollen per ongeluk op een adverentie klik. Ze zouden ook iets aan de advertenties moeten doen na een X aantal seconden ineens voor het scherm komen en daarmee de gehele inhoud blokkeren.

Jeremy Timessen

Het bijbehorende plaatje maakt nieuwsgierig maar is voor de rest totaal irrelevant?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond