Deel dit artikel
-

Google in de wolken

Google heeft zoals verwacht een eigen cloudomgeving voor intensieve rekentaken aankondigd, genaamd Compute Engine. Daarmee gaat men de concurrentie aan met Amazon.

Hoewel de tarieven gisteren nog niet bekend waren, lijkt de marketing rond het product te suggereren dat Google zijn diensten voor de helft van de prijs gaat aanbieden. Of zoals Google het zelf formuleert: we voegen vijftig procent meer waarde toe.

Wel zijn er voorlopig nog wat beperkingen, want Google Compute Engine ondersteunt voorlopig alleen Linux, terwijl Amazon ook Windows host. Toch is er al een aantal klanten dat cloudomgeving heeft getest, zoals Systems Biology, bekend van de Genome Explorer app.

Google brengt vandaag zijn browser Chrome naar de iPad en iPhone (ook in de Nederlandse App Store). Chrome heeft onder meer een privacymodus, waarmee je incognito kunt surfen.

Wel moest Google toegeven dat gelet op allerlei restricties die Apple ontwikkelaars oplegt, men met de browser niet echt uit de voeten kan. In feite is het programma gebaseerd op Apples UIWebView-API, wat de browser relatief traag maakt.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

De demo met 600.000 cores was wel leuk. Ipv 10 minutes wachten op 1 ‘resultaat’ met 1000 cores lokaal blaas je met 600.000 cores per seconden wel 10-50 ‘resultaten’. Hoewel het moeilijk tastbaar of zelfs vergelijkbaar is, was het een leuke demo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond