Deel dit artikel
-

GTST iedere dag nummer 1 op Web TV

Dat ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ trouwe fans heeft, is geen verrassing. Een nieuw meetinstrument voor het web laat echter zien hoe trouw de kijkers online zijn.

Vrijwel iedere dag van de week staat GTST bovenaan op de lijst met meest bekeken on demand tv-programma’s in Nederland. Stichting Kijkonderzoek (SKO) rapporteert de kijkcijfers voor televisie en web en diens metingen laten de kijkpatronen zien.

De Nederlandse soapserie staat stevig op nummer een, daar het aantal kijkers vrijwel iedere dag drie keer hoger ligt dan de nummer twee. Tien procent van de soapkijkers ziet het programma via het web. Elke dag kijken er bijna tweehonderdduizend fans naar GTST via de computer. Hoeveel van hen betalen om ook alvast de aflevering van morgen te kunnen bekijken, is niet bekend.

Nu SKO ook het aantal kijkminuten rapporteert, krijgt het kijkgedrag van de soap nog een dimensie. Het blijkt dat zeventig procent van de kijkers die de stream aanzetten, hem tot het eind uitkijken.

Uit het jaaroverzicht van SKO trend naar voren die laat zien, dat bij bepaalde programma’s een steeds groter deel van de kijkers enkel via het web kijkt. Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol kenden uitzendingen die voor een derde en soms voor de helft nooit via tv werden bekeken, maar enkel via de internetverbinding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond