Deel dit artikel
-

HBO-programmering Ziggo start volgende maand

Kabelaar Ziggo gaat al vanaf 9 februari 2012 Home Box Office (HBO) premium kanalen in HD aanbieden. Het is het eerste concrete resultaat van de samenwerking die al langer in de pijplijn zat, maar door de Europese Unie moest worden goedgekeurd.

Ziggo gaat drie 24-uurs reclamevrije HD-kanalen (HBO, HBO2 en HBO3) aanbieden voor 14,95 euro per maand. De kanalen zullen ook in SD (normale kwaliteit) beschikbaar zijn. De streamingdienst HBO GO en de video-on-demanddienst HBO On Demand zijn zonder extra kosten eveneens beschikbaar voor klanten die zich op HBO hebben geabonneerd (voor de On Demand dienst moet de klant beschikken over een ontvanger met interactieve functionaliteit).

Originele HBO-programma’s zijn meestal binnen een dag na de Amerikaanse uitzending via Ziggo te zien. Het gaat hierbij onder andere om nieuwe afleveringen van de series Boardwalk Empire en Game of Thrones. Ziggo-klanten kunnen ook kijken naar een breed aanbod van bioscoopfilms van belangrijke Hollywood studio’s zoals Sony Pictures en Warner Brothers.

Alle nieuwe programma’s plus klassiekers als The Sopranos komen ook beschikbaar via de streamingdienst van het netwerk. Met HBO GO zijn alle seizoenen van de succesvolste HBO-series op de pc en via iOS- en Androidapparaten te bekijken.

Het is de bedoeling dat het HBO pakket ook via andere aanbieders te zien zal zijn. Ziggo heeft voor de verkoop in Nederland een joint venture met HBO opgericht met een eigen pr- en marketingbeleid.

Deel dit bericht

4 Reacties

JJ

In Zuid-Amerika is HBO standaard onderdeel van de kabel. Alleen zit t daar gewoon in het uitgebreide pakket. Het zal NL weer eens niet zijn om 15 (!!!!!) euro per maand te vragen voor 3 zenders…

Jaja

In Amerika moet je er ook gewoon voor betalen. En deze prijs ligt in lijn met Film1 met ook 3 kanalen.
Voor kwaliteit moet er nou eenmaal betaald worden! En anders kijk je gewoon naar de basis zenders.

JJ

Ik zeg uitgebreid pakket, niet basis, dus ja je betaalt, maar in NL is het weer een los pakketje. HBO doet niet veel meer dan bijv FOXlife of Universal met Syfy, 13street, etc etc, die vergelijkbare shows en films hebben, alleen hoef je er niet 15 euro voor neer te leggen. HBO is niet meer zo speciaal of anders dan andere zenders, dus vandaar al die extra kosten.

Tom

Mooie eerste stap. In de USA zijn inmiddels meer filmnetten die vaak net zulke goede series en films brengen. Denk aan Showtime, StarZ. Wij hebben natuurlijk al Filmnet. Wat kabelaars in de USA doen is vaak een combinatie van die zenders aanbieden, waardoor je veel keuze hebt. Jammer dat dit in NL in eerste instantie niet het geval lijkt. Wat ik ook jammer vind is dat het erop lijkt dat het alleen bij Ziggo te zien zal zijn. Als bewoner van een UPC gemeente staat het mij immers niet vrij om te kiezen bij welke maatschappij ik mijn kabeldiensten afneem. Dat blijf ik raar vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond