Deel dit artikel
-

ING houdt spreekuur op Facebook

ING Bank organiseert donderdag voor het eerst een Facebook-spreekuur over sparen. Een team van spaarexperts gaat in gesprek met Facebookers aan de hand van een aantal stellingen over actuele spaaronderwerpen.

Volgens Peter-Paul Wekking, directeur Marketing Sparen bij de ING, lijkt een onderwerp als sparen niet heel ingewikkeld, maar blijken er toch veel vragen over zijn. Daarom gaat de bank met spaarders in gesprek over bijvoorbeeld de hoogte van de spaarrente, het aanleggen van een financiële buffer en het gebruik van de mobiel bankieren app in combinatie met sparen.

Wekking en zijn team hebben veel uit te leggen, want de reacties op de lage rente op de Facebookpagina van ING (met 140.000 volgers) zijn momenteel overwegend sceptisch. ‘Kom met een concurrerende spaarrente en wie weet kom ik dan weer teru.. Zolang ik echter bij een ander aanmerkelijk meer ontvang, kunnen jullie het schudden’.

ING was vorig jaar nog de winnaar van de vijfde Social Media Monitor. De bank had volgens de jury het lef om in deze tijd, waarin banken onder druk staan, via sociale media ‘open te communiceren over een breed scala aan onderwerpen en ze gaan kritische vragen en discussies niet uit de weg.’

ING was met NS ongeveer het meest besproken merk op sociale media de afgelopen maanden, volgens het Utrechtse  communicatiebureau Greenberry. Dat kwam vooral door de vele storingen. Het sentiment is echter maar heel kort negatief geweest. Na 13 april 2013 (tien dagen na de eerste storing) was het sentiment weer overwegend positief. Ook het aantal berichten daalde weer naar normalere aantallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond