Deel dit artikel
-

Kijkcijfers FOX blijven teleurstellend

Het is de zender FOX de afgelopen week niet meer gelukt om per programma gemiddeld meer dan 50 duizend kijkers te trekken na het record van 56 duizend een week geleden. Dat blijkt uit het overzicht van kijkcijfers van de Stichting Kijk- en Luisteronderzoek.

De open zender FOX scoort nog het meest met buitenlandse series als Walking Dead, Bridge en in mindere mate met de Simpsons, maar kijkdichtheden van boven de vijftigduizend zijn zeldzaam. Afgelopen donderdag bereikte FOX zijn hoogste kijkdichtheid met de Da Vincis Demos (188 duizend). De sportprogramma’s, waar het allemaal om begonnen is, komen niet verder dan 58 duizend kijkers.

Gisteren trokken Fox Sport Centraal en Fox Voetbal resp 46 en 58 duizend kijkers, het daaropvolgende Walking Dead zat daar zelfs nog duizend kijkers boven. Ter vergelijking: Voetbal International bij RTL zat gisteren op 835 duizend kijkers, Voetbalfans op 228.000 en Voetbalhelden van Europa was ook altijd nog goed voor 84 duizend kijkers.

Overigens had Raymond van der Vliet, algemeen directeur van FOX Benelux, al niet direct hoge verwachtingen van het marktaandeel. Op dit moment hebben de betaalzenders van FOX 650.000 abonnees. Tien procent van de huishoudens heeft een abonnement.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

wil salden

Ik snap de cijfers wel, flauwe ingestudeerde grappen, presentatoren die meermaals struikelen over eigen woorden, een alles behalve natuurlijke uitstraling en een te Amerikaans uiterlijk bezorgen mij tot nu toe enkel ‘zap-gevoelens’. Nog maar te zwijgen over de slechte de samenvattingen… Waarbij goals amper te zien zijn en de muziekkeus telkens de plank misslaat.

Peter de Jong

“Crazy like a fox” was een gevleugelde uitspraak van Ted Turner ( o.a. oprichter van CNN) waar het dikwijls zijn eigen acties betrof. Collega Rupert Murdoch noemt zich graag, en profileerd zich als, een “slimme vos”. Kijkers zoals ik willen zich echter bij voorkeur niet bij de neus laten nemen. Nu moeten wij ons abonneren op Fox International om bijvoorbeeld wedstrijden uit de Premier League en Serie A te kunnen bekijken terwijl dit voorheen bij Sport 1 zat. Ergo, dankzij vriendje Murdoch krijgen wij nu minder voor hetzelfde geld!!! Hij bekijkt het maar zelf echter mij niet gezien; het is al triest genoeg dat ik gedwongen klant ben van deze zakkenvuller dankzij de overname van Eredivisielive.

sando

Het is een vreselijk iets wat een afgang ./Dit had niemand verwacht!! Fox zelf OOK niet!

A de Roo

FOX kan mij niet bekoren,

Teveel herhalingen daar ga je niet naar kijken en zit niemand op te wachten.
Sport op maandag avond heeft NIETS spannends.

Hans.

Weer een nieuwe TV zender.
Wie zit daar nu op te wachten.Er zijn er al veel te veel.

Martijn

The Walking Dead hebben de meeste mensen hier in Nederland al gezien via downloads. Slechts een klein percentage daarvan gaat het nog een keer kijken op tv. Hetzelfde geld voor de andere series. Dat krijg je nou eenmaal wanneer je achter loopt.

De voetbalkanalen zijn daarnaast gewoon veel te duur. Ik kijk het alleen in het weekend, de rest van de week zal ik nooit op dat kanaal komen. Fox Sport Centraal word uitgezonden op het verkeerde tijdstip. Veel mensen zijn dan nog aan het eten of onderweg van hun werk. De late avondeditie zal ook niet veel bekijks trekken. Fox Voetbal heeft te veel concurrentie.

Kevin

Had ik wel verwacht wat wil je rtl7 is lachen en ouwehoeren over voetbal, En dan willen 2 droog kl*ten die staan het over treffen laat me niet lachen fox voetbal zit totaal niks in van amusement of vermaak, Laat fox gewoon meer amerikanse series uit zenden, En probeer eens fox voetbal op fox sports 1 te plaatsen en andere tijd van VI win je nooit met bijna miljoen kijkers. Slecht onderzoek gedaan en als fox dacht echt kans te maken op maandag met fox voetbal tegen over VI dan kennen ze het hele programma niet. Dinsdag of woensdags is er nooit veel op tv als ze dan uit zenden en passen het aan met gast elke week dan kom je ergens. Anders zou ik het echt schrappen en andere programma’s voor in de plaats doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond