Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor ‘Europese Etsy’

Handelssite Dawanda krijgt een miljoeneninvestering van Insight Venture Partners.

Hoeveel het Amerikaanse Insight exact betaalt, is niet bekend. Het gaat volgens de Duitse uitgave Gruenderszene om enkele miljoenen. In ruil daarvoor krijgen de Amerikanen 35 procent van de aandelen.

Daarmee zijn ze eigenaar van het grootste aandelenpakket in Dawanda. De twee oprichters hebben ieder veertien procent. De andere eigendomspapieren zijn in handen van investeerders Team Europe, European Founders Fund, Point Nine Capital, Holtzbrinck Ventures en Vorwerk Ventures.

Dawanda is een Europese variant op de Amerikaanse handelssite Etsy. Op die sites vinden ambachtslieden een groot publiek dat interesse heeft voor zelfgemaakte accessoires, kleding, tassen, speelgoed en andere artikelen om personen en omgevingen te decoreren. Sommige consumenten zien deze sites als een digitale bazaar, een winkelplek om te worden verrast.

Met het nieuwe geld, dat deels naar de oude investeerders gaat en deels in het bedrijf wordt gestoken, wil Dawanda zijn diensten elders in Europa gaan aanbieden. De Duitse site is al vertaald naar het Engels en het Frans. Nederlanders komen wel binnen op een Nederlands subdomein, maar moeten nog buitenlands lezen. Lokale vertalingen zijn de eerste stap voor Europese expansie. Daarop lijkt de site al voobereid.

Dawanda heeft tachtig medewerkers, 130.000 aangesloten verkopers en 1,7 miljoen geregistreerde gebruikers.

Foto: Anastàssia (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond