Deel dit artikel
-

MWC 2011: Sony lanceert NFC-labels

Sony zet voor het eerst in op NFC voor draadloze gegevensoverdracht. Met speciale tags kan een onder meer geluidsprofiel worden gekozen. De tags werken eventueel ook met toestellen van andere fabrikanten.

Sony kondigde gisteren twee nieuwe Android (Gingerbread)-smartphones aan, de Xperia P en Xperia U, die beide toegang bieden tot het Sony Entertainment Network, en uitgerust zijn met de nieuwste snufjes. Zo kun je een SmartDock aanschaffen waarmee je als gebruiker met je met de mobiele telefoon een tv-toestel kunt bedienen. De P en de U worden gelanceerd samen met de reeds eerder aangekondigde Xperia S.

Tegelijk lanceerde Sony zijn nieuwe SmartTags-technologie. SmartTags zijn labels waarmee gebruikers applicaties op hun mobiele telefoon kunnen starten. Zo’n label hang je bijvoorbeeld aan de deurkruk en wie er zijn toestel voorhoudt kan bijvoorbeeld gps of Bluetooth activeren of een applicatie starten. Ook kan een kantoorprofiel worden gekozen.

De labels werden ook met Androidtoestellen van andere fabrikanten, ten minste voor zover die over NFC beschikken. Bij de Experia S wordt een setje SmartTags geleverd.

Sony zal zijn nieuwe toestellen promoten met een van de duurste reclamecampagnes ooit, vertelde marketingdirecteur Steve Walker van Sony gisteren. Bedragen werden niet genoemd, maar zijn in de orde van grootte van vele honderden miljoenen dollars.

Mobieltjesfabrikant HTC kondigde gisteren zijn One-serie aan, met als blikvanger de HTC One X. Een quadcore-toestel met Tegra 3-processor van Nvidia en 4,7-inch scherm met hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Nieuw is de ingebouwde muziek-app met mogelijkheden voor het afspelen van  muziekdiensten als Spotify.

Het Chinese Huawei lanceerde gisteren naar eigen zeggen ’s werelds snelste smartphone, de Ascend D. Dat in verband met een quadcore processor, maar die inmiddels ook in toestellen van andere fabrikanten te vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond