Deel dit artikel
-

Ogone in handen van Summit Partners

Ogone heeft een meerderheid van de aandelen aan durfkapitaalinvesteerder Summit Partners verkocht. Het Belgische bedrijf dat voor 85 procent van de webwinkeliers in eigen land de betalingen afhandelt, stond in de etalage, zo werd eind maart bekend.

Een strategische partner, was toen de reden, zou ‘de onderneming een nieuwe groeiversnelling binnen moeten loodsen’.

Financiële details worden niet bekend gemaakt. Ogone zal een zelfstandig bedrijf blijven, zo laat het weten in een persbericht. Het huidige managementteam blijft aan, onder leiding van CEO Peter de Caluwe.

Volgens De Caluwe komt de ervaring van Summit Partners met online diensten en technologie-investeringen goed van pas. Christian Strain van Summit Partners, zal toetreden tot het bestuur van Ogone. Hij ziet vooral heil in de groeimarkt voor Ogone. "De online betalingsindustrie blijft voorlopig nog wel groeien in grootte en wereldwijd bereik."

Ogone verwerkte in 2008 in België 6,9 miljoen transacties. Dat was 42 procent meer dan het jaar ervoor. In de maand oktober 2009 zou het bedrijf al 33 procent meer transacties hebben afgehandeld dan in het jaar ervoor. De omzetten daarentegen stegen met 20 procent. Dat duidt op meer maar goedkopere transacties. Het bedrijf is naast in België, ook actief in onder meer Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond